NLB Banka pobjednicima nagradne aktivnosti “Crtaj, štedi i pobijedi!” uručila vrijedne nagrade

Dodajte komentar

NLB Banka je u subotu 25. novembra, u svojoj filijali u City kvartu u Podgorici ugostila dobitnike nagradne aktivnosti likovnog konkursa “Crtaj, štedi i pobijedi!” namijenjenu djeci od 5 do 15 godina, koju je organizovala povodom Međunarodne „Nedjelje štednje” kojom su djeca imala priliku da pokažu svoju kreativnost, kako u crtanju tako i u promišljanju na temu štednje.

Na likovnom konkursu koji je trajao od 20. oktobra do 06. novembra učestvovalo je 211 mališana iz jedanaest crnogorskih gradova: Bar, Bijelo Polje, Berane, Nikšić, Cetinje, Mojkovac, Pljevlja, Tivat, Budva, Herceg Novi, Podgorica, a novčane nagrade je osvojilo devetoro djece.

Likovni radovi su se prijavljivali učitavanjem fotografije crteža na posebno pripremljenoj stranici: www.nlb.me/nedjelja-stednje. Za crteže se glasalo (“lajkovanje crteža”) neposredno na samom crtežu, a crteži sa najvećim brojem glasova (“lajkova”) ušli su u najuži izbor. Ukupno je učitano 224 rada a broj glasova (“lajkova”) kretao se između 33 i 409. Od ukupno prijavljenih crteža trideset je ušlo u uži izbor, podijeljenih u tri grupe prema uzrastu. Za svaku grupu, po tri najbolja crteža izabranih od strane interno definisane komisije, novčano su nagrađeni sa poklon karticom u iznosu od 200€, 100€, odnosno 50€ za prvo, drugo i treće mjesto. Nagrađena djeca su: Elena Kadija OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja, Marija Vlahović OŠ “Radojica Perović” iz Podgorice, Anastasija Tomanović OŠ “Ratko Žarić” iz Nikšića, Olgića Mrkić OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Pavle Lalić OŠ “Branko Božović” iz Podgorice, Ana Sokić OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja, Milica Knežević OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Mia Karović OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića i Anastasija Anja Smolović OŠ “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara.

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovdje i da djeci mogu da uručim zaslužene nagrade. Oduševljeni smo stepenom posvećenosti, maštom i talentom a posebno sviješću o štednji koju su kroz radove pokazala sva djeca. Veoma je važno da djeca od malih nogu razvijaju svoju svijest o novcu, da znaju da raspolažu sa svojim novcem, džeparcem, da pametno i racionalno troše, zbog toga što je štednja jedan od najboljih načina za dostizanje ciljeva.istakao je Dušan Ivančević, zamjenik direktora Sektora poslovanja sa građanima.

Pavle Lalić (9 godina, OŠ “Branko Božović”) iz Podgorice istakao je da voli da štedi i redovno štedi.

“Crtež sam zamislio kao NLB košnicu iz koje vadim ram, i na taj način, kroz štednju, zarađujem. Sviđa mi se što je nagradna aktivnost za zadatak imala crtanje na ovu temu. Volio bih da se i sljedeđe godine oraganizuje ista asktivnost i da uključite još neki zadatak.”

Elena Kadija, (8 godina, OŠ “Lovćenski partizanski odred”) sa Cetinja:Svidjelo mi se što je u pitanju takmičenje. Vjerovala sam da ću uspjeti da pobjedim. Volim da štedim kako bih mogla da pomognem. Tako i svoju nagradu dajem u humanitarne svrhe četvorogodišnjoj djevojčici za odlazak na operaciju. Shvatila sam da je za neke želje i velike stvari važno uštedjeti, da bi bili u prilici da pomognemo i ostvarimo svoje ciljeve.”

“Zahvaljujemo se svim osnovnim školama i vrtićima koji su podržali ovu aktivnost i edukovali djecu da razmišljaju na temu štednje i šta štednja predstvalja za svakoga od njih. Posebno zadovoljstvo dugujemo školama sa kojima smo u direktnom kontaktu podijelili znanja o važnosti štednje tokom Nedjelje štednje – OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću, OŠ “Boško Buha” u Pljevljima, OŠ “Nedakusi” u Bijelom Polju, OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima, OŠ “Drago Milović” u Tivtu i OŠ Sutjeska u Podgorici, a posebno nastavnom osoblju OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću koje je na poseban način dalo doprinos u ohrabrivanju učenika da uzmu učešće na ovom likovnom konkursu. NLB Banka različitim aktivnostima podržava društveno važne i korisne projekte u želji da doprinese zajednici u kojoj posluje i čiji je dio. Tako je Nedjelju štednje prepoznala kao korisnu priliku da kod najmlađih sugrađana na zabavan način i kroz igru razvije svijest o štednji i važnosti planiranja budućnosti, podstičući njihovu kreativnost”, saopštili su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *