UPCG dodijelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje za 2017. godinu

Dodajte komentar

Na svečanoj ceremoniji koju je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) organizovala u sali „Milleium“ u Mall of Montenegro u Podgorici, preduzećima iz Crne Gore dodijeljene su „UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP)“ za 2017. godinu. Ovim činom, UPCG je nastavila praksu koju je započela prije tri godine, a kojom ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Ovogodišnje nagrade uručene su u sklopu jednodnevnog događaja „Jaka privreda – uspješna Crna Gora“ koji je UPCG organizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO). Uvodnim izlaganjem, ceremoniju dodjele “UPCG nagrada za DOP” svečano su otvorili predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović i direktor kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu, Markus Pilgrim.

Na jučerašnjem događaju UPCG, dodijeljene su nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, i to u kategorijama: (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za životnu sredinu, (3) Briga za zajednicu. Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada. Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađen je CRNOGORSKI TELEKOM kojem je dodijeljena Glavna nagrada za 2017. godinuza društveno odgovorno poslovanje u sve tri navedene kategorije. Ekspertu za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Crnogorskom telekomu, Jeleni  Radonjić Đurković, nagradu je uručila Svetlana Vuksanović, predsjednica UPCG.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2017. godinu, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobila je SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO, dok je u kategoriji malo preduzeće, nagrada pripala kompaniji BILD STUDIO. Predsjedniku Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro, Miloradu Katniću i izvršnoj direktorki Bild studija, Aleksandri Bošković, nagradu je uručila doc. dr Vesna Simović Zvicer. U kategoriji srednje preduzeće, nagrada nije dodijeljena.

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2017. godinu, nagrada u kategoriji veliko preduzeće, dodijeljena je kompaniji ERSTE BANK. Dragani Crvenici, direktorki Službe za komunikacije Erste banke, nagradu je uručila Fiona McCluney, stalni koordinator sistema UN u Crnoj Gori.  Dragan Radić, viši specijalista za poslodavačke aktivnosti kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu, uručio je nagradu Teni Božović, zamjenici izvršnog direktora LUKE KOTOR koja je dobitnik nagrade u kategoriji srednje preduzeće. U kategoriji malo preduzeće, nagrada nije dodijeljena.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2017. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji veliko  preduzeće su SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO, CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA i CRNOGORSKI ELEKTRODISTRIBUTIVNI SISTEM.  Predsjedniku Odbora direktora Societe Generale banke, Miloradu Katniću, glavnom izvršnom direktoru Crnogorske komercijalne banke, Polu Kovacs i Mariji Jovović, šefici Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a, nagrade je uručio Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore.

U kategoriji srednje preduzeće, ravnopravni dobitnici nagrada su LUKA KOTOR i UNIQA OSIGURANJE. Zamjenici izvršnog direktora Luke Kotor, Teni Božović i izvršnoj direktorki Uniqa osiguranja, Neli Belević, nagradu je uručio Aleksandar Pavićević, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.  On je uručio nagradu i Aleksandri Bošković, izvršnoj direktorki preduzeća BILD STUDIO koje je dobitnik nagrade u kategorji malo preduzeće.

Javni konkurs za „UPCG nagradu za DOP“ za 2017. godinu bio je otvoren od 11. oktobra do 3. novembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *