Sberbanka Ivici i Anti Todoriću blokirala sve račune u Londonu

Dodajte komentar

Ivica Todorić, većinski vlasnik Agrokora, ali i članovi njegove porodice pod sve su većim pritiskom zbog blokada imovine koje su sprovedene ili su predložene na sudovima ne samo u Hrvatskoj nego i u inostranstvu.

Kako saznaje Jutarnji list iz pouzdanih izvora, uz blokade koje se sprovode na temelju rješenja Županijskog suda u Zagrebu radi osiguranja u istrazi inkriminirane protupravne imovinske koristi, blokade njegove imovine dobila je i ruska Sberbanka. I to ne samo imovine Ivice Todorića, nego i sina Ante, a ujedno pokušavaju dobiti blokade imovine još nekih članova njegove porodice.

Radi se o blokadama o kojima je govorio sudija Richard Blake kada je Todoriću odredio relativno nisku kauciju od 100.000 funti i pritom pojasnio da Todorić baš i nije u mogućnosti da prikupi veliki novčani iznos zbog blokade njegove imovine kako u Engleskoj tako i u inostranstvu.

Sberbanka je već tada na nadležnom sudu u Londonu tražila blokade tamošnje imovine Ivice i Ante Todorića na temelju posljednjeg zaduženja Agrokora kod Sberbanke od 100 mil. eura, za koji su oni garantovali i ličnom imovinom.

Tim je ugovorom o kreditu i bila dogovorena nadležnost suda u Londonu u slučaju spora. Sberbanka je na taj način Ivici i Anti Todoriću blokirala sve njihove račune u toj zemlji, dok nije poznato imaju li oni tamo i druge imovine te je li bilo i daljnjih blokada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *