Hard Rock želi da otvori hotele u Crnoj Gori i regionu

Kompanija Hard Rock International, u čijem sastavu uz globalno poznati brend Hard Rock Cafe posluje i lanac hotela Hard Rock Hotel, zainteresovana je za otvaranje hotela u regionu, preko Hrvatske Crne Gore do Beograda, prenosi Poslovni dnevnik.

Kompanija trenutno razmatraja nekoliko destinacija, potvrdio je za Poslovni dnevnik Josh Littman, potpredsjednik razvoja HRI zadužen za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Littman sljedeće nedjelje dolazi u Zagreb na investicionu  konferenciju Rexpo, gdje očekuje susrete s budućim partnerima u Hrvatskoj.

“Otvoreni smo za različite opcije, od franšize do menadžment ugovora ili investiranja”, kaže Littman.

Kompanija Hard Rock International posluje u 75 zemalja, a u portfelju imaju 176 Cafea, 24 hotela i 11 kasina. HRI je vlasnik globalne licence za svih 11 Hard Rock brendova, njihovi kafići su obilježili gradove poput Londona, New Yorka, San Francisca, Sydneya, njihovi hoteli posluju na Baliju, Cancunu, Ibizi i Singaporu. Littman otkriva da je pripremi deset novih Hard Rock Hotela u Evropi, uključujući London i Berlin, a u razvoju su još hoteli u Abu Dabiju, Dubaiu, New Yorku, Ottawi i Kini.

Uz Hrvatsku ih zanima i ostatak regije, od Crne Gore do Beograda. Uz organizaciju koncerata, Hard Rock je poznat i po svojoj impozantnoj kolekciji različitih proizvoda vezanih za svijet muzike, a i njihovi hoteli posvećeni su r’n’r kulturi koju planiraju razvijati u svojim budućim hotelima u Hrvatskoj. Hard Rock nije rigorozan kad su u pitanju uslovi moraju zadovoljavati njihovi partneri u franšiznom ili menadžment ugovoru, a nije bitna ni veličina hotela, koji variraju od all inclusive koncepta na rivijeri do urbanih boutique hotela u gradskim središtima. Ono što sve povezuje je muzika, koja gosta prati na svakom koraku.

Gosti mogu naručiti vlastitu playlistu tokom boravka, muzika se aktivno koristi i u wellnessu Rock Spa, neki hoteli imaju i Rock Shop. “Naši hoteli variraju od 100-tinjak do 2000 soba, u zavisnosti od tržišta i tu nema pravila, no recimo da je prosjek između 200 i 400 soba. Naši hoteli su mjesto okupljanja i druženja, mjesto održavanja koncerata i ostalih zabavnih evenata gdje sarađujemo s lokalnim muzičarima, hoteli u kojima će dobiti vrhunsku uslugu wellnessa i gastronomije kojoj posvećujemo jako puno pažnje, a osim odmorišnih gostiju posvećeni smo i kongresnom segmentu pogotovo u gradovima”, pojašnjava Josh Littman.

Poslovni dnevnik

Check Also

MOR: Zaposlene koji rade od kuće treba bolje zaštititi

Zaposleni koji rade od kuće, a čiji se broj dramatično povećao usljed širenja pandemije COVID-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *