Pogled u novu A klasu: Iskorak ka luksuznim Mercedesima (foto)

Dodajte komentar

Mercedes je iznenadio automobilsku javnost pošto je nekoliko mjeseci prije svjetske premijere nove generacije A klase otkrio unutrašnjost ovog modela. Iznenađanje predstavlja i dizajn enterijera kojim se ovaj kompaktni nečebek približio znatno skupljim i luksuznijim modelima iz Štutgarta.

Proizvođači automobila uglavnom se trude da sakriju od javnosti konačan izgled svojih novih modela gotovo do same premijere vozila. Zbog toga se pretprodukcijski primjerci prilikom testiranja na javnim saobraćajnicama obično “kriju” iza maskirne folije.

Kompanije čak koriste i kamuflažu za unutrašnjost vozila, kako bi spriječili “špjunske” fotografe da prerano otkriju dizajn enterijera novog modela. Međutim, u posljednje vrijeme, neke auto-kompanije počele su da predstavljaju svoje buduće modele tako što najprije prikažu izgled kabine vozila.

Mercedes je upravo to uradio sa novom, četvrtom generacijom A klase (ili drugom otkako je ovaj model postao kompaktni hečbek) i to nekoliko mjeseci prije očekivane svjetske premijere, koja bi po najavama trebalo da se održi u martu 2018, na sajmu automobila u Ženevi.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *