Ethereum startap kao uspješna prevara

Dodajte komentar

Startap Confido, koji je na Ethereum platformi pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava, takozvani Initial Coin Offering (ICO), nestao je sa interneta, a pošto je uspio da prikupi 375 hiljada dolara.

U opisu projekta Confido je predstavljen kao aplikacija bazirana na blockchain tehnologiji, a koja je trebalo da bude namijenjena praćenju transakcija, te isporuka kada su kriptovalute u pitanju, navodi se na sajtu PC Press.

Tokom prikupljanja sredstava investitorima su prodavani digitalni tokeni koji su predstavljali njihove investicije u ether-u, Ethereum-ovoj valuti. Ispostavilo se da su investitori žrtve prevare, te da su novac davali u zamjenu za nepostojeći proizvod.

U nedjelju, 19. novembra, kompanija je obrisala svoj Twitter nalog, te web-sajt. Kao razlog su naveli to što su ih određeni zakonski problemi spriječili da nastave sa daljim prikupljanjem sredstava. Međutim, određenih podataka o Joost van Doornu, jednom od navodnih osnivača ovog startapa, bilo je samo na LinkedIn profilu, koji je nakon objave uklonjen.

Confido tokeni dostigli su tržišnu vrijednost od 10 miliona dolara prije nego što je kompanije nestala, da bi odmah posle toga postali bezvrijedni. U ovom trenutku nije jasno šta će se dogoditi sa prikupljenim sredstvima, a TokenLot, web-sajt koji je vodio Initial Coin Offering za Confido, izjavio je da se radi o veoma talentovanim prevarantima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *