4 knjige o investiranju koje bi trebalo da pročitate

Dodajte komentar

Kako biste bili u potpunoj kontroli nad vašim finansijama i postali master na ovom polju, važno je da u potpunosti razumijete sve pojmove i događanja na finansijskom tržištu. Dio smo naučili kroz školovanje, dio kroz praksu, a dio – kroz knjige i savjete uspješnih menadžera koji će vam sa svakim novim poglavljem postajati sve draži mentori. Kada je u pitanju investiranje, ova četiri naslova dobila su najviše simpatija.

1. The Most Important Thing by Howard Marks
Praktični primjeri svakako su jedan od najboljih načina da nešto novo naučite. Upravo je Howard kroz ovu knjigu opisao i podijelio razne savjete o investiranju, donošenju finansijskih odluka, komentare o tržištima… Howard je kroz svoju ulogu direktora Oaktree Capital Management sarađivao s brojnim uspješnim klijentima.

2. The Intelligent Investor by Benjamin Graham
Naslov koji je objavljen još 1949. godine, do danas je dobio brojne nadogradnje i komentare o aktualnim tržištima, a srž knjige odnosi se na ideju o investiranju u vrijednost i postizanju dugoročnih ciljeva. Warren Buffett nazvao ju je naboljom knjigom o investiranju.

3. Interviews With Top Traders by Market Wizards
U ovom klasiku u svijetu knjiga o investiranju, Jack donosi intervjue s nekim od najpoznatijih investitora s kojima je razgovarao o tome kako donijeti pravu finansijsku odluku.

4. One Up on Wall Street by Peter Lynch
Ova knjiga uči vas kako razmišljati korak unaprijed i biti ispred kompanija koje će tek postati velike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *