Naslovne strane dnevnih novina za 22. novembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Vukićević u ime budžeta i MA

Generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija mr Nikola Vukićević je istovremeno predsjednik odbora direktora Montenegro erlajnsa, kompanije koja je značajni korisnik državne pomoći i jedan od najznačajnijih poreskih dužnika.

U 2018. neće biti novih povećanja poreza, osim ovih najavljenih

Vlada u narednoj godini ne planira uvođenje novih mjera fiskalne konsolidacije, ali će, u dijalogu sa zainteresovanim stranama, sagledati mogućnost daljeg smanjenja poreskog opterećenja rada, saopštio je juče premijer Duško Marković.

Kako razviti kulturni turizam

Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo je tender za izradu Strategije razvoja kulturnog turizma sa akcionim planom do 2023. godine koji je otvoren do 1. decembra ove godine, a na koji mogu učestvovati domaće i strane kompanije.

Dnevne novine

Nastaviti primjenu fiskalne konsolidacije

Definisane mjere fiskalne konsolidacije predstavljaju dobru osnovu za stabilizaciju i neophodno je nastaviti njihovu implementaciju, ocijenili su predstavnici Evropske komisije (EK). “Predstavnici EK su pozdravili napore preduzete u cilju sprovođenja fiskalne konsolidacije, posebno usvajanje Fiskalne strategije, ističući da definisane mjere predstavljaju dobru osnovu za stabilizaciju…

NEMA NOVIH MJERA ŠTEDNJE, MOGUĆ MANJI POREZ NA RAD

Premijer Duško Marković saopštio je juče da Vlada ne planira uvođenje novih mjera štednje u narednoj godini. Na sastanku Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori, Marković je kazao da je Vlada u ovoj godini ostvarila ozbiljne i impozantne rezultate i to u specifičnom političkom ambijentu nenaklonjenom Vladi koji su obilježile destrukcija i namjera kompromitacije svake pozitivne politike.

Premium Gift kartica donosi 30 odsto popusta

Crnogorski Telekom i Hipotekama banka juče su predstavili Premium Gift karticu, koja korisni cima, između ostalog, donosi po puste do 30 odsto na više od 1.200 lokacija u Crnoj Gori, dostupnih u okviru Premium programa.

Dan

Vladi preča beznjednost od obrazovanja

Predlogom Zakona o budželu za 2018. godinu Vlada nastavlja sa trendovima iz prethodnih godina koji se odnose na nivo nedostajućih budžetskih sredstava u kupnom iznosu od 295,9 miliona eura ili visokih 17,5 odsto svih tekućih sredstava budžeta, ocijenio je za “Dan poslanik Aleksandar Damjanović.

Država u minusu 94,3 miliona

Javni prihodi države za devet mjeseci iznosili su 1,266 milijardi eura, dok je javna potrošnja iznosila 1,36 milijardi, pa je deficit javnih finansija na kraju septembra bio 94,3 miliona eura. To pokazuju podaci o javnim finansijama u periodu od januara do septembra, koje je Vlada objavila u sklopu predloga Zakona o budžetu.

EU podržala fiskalnu strategiju

Definisane mjere fiskalne konsolidacije predstavljaju dobru osnovu za stabilizaciju i neophodno je nastaviti njihovu implementaciju, ocijenili su predstavnici Evropske komisije (EK) na jučerašnjem sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, održanom u Podgorici.

Pobjeda

Herceg Novi na 11. mjestu

Herceg Novi je na 11. mjestu Forbsove liste 27 najboljih destinacija za turistu sa prosječnim džepom. Herceg Novi je grad u Crnoj Gori koji nudi luksuz Mediterana po povoljnim cijenama navodi Forbs.

Radna grupa za smanjenje doprinosa i poreza

Premijer Duško Marković najavio je juče mogućnost smanjenja poreza i doprinosa na zarade. U dijalogu sa zainteresovanim stranama sagledaćemo mogućnost daljeg smanjenja poreskog opterećenja rada. Ovih dana sam razgovarao sa predstavnicima MMF-a i Ministarstva finansija i biće formirana radna grupa, koja će možda već u ovoj godini uraditi analizu koja će dati jasniju sliku kako da idemo na smanjenje poreskog opterećenja rada kazao je Marković na sastanku Savjeta stranih investitorau Crnoj Gori.

Nastaviti mjere konsolidacije

Predstavnici EK sujuče na sastanku Pododbora o ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici pozdravili napore preduzete u cilju sprovođenja fiskalne konsolidacije, posebno usvajanje Fiskalne strategije. Istakli su da mjere predstavljaju dobru osnovu za stabilizaciju i da je neophodno nastaviti rad na njihovoj implementaciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *