Dimon

“JP Morgan Chase” uvodi fjučerse Bitkoina

Prema pisanju Wall Street Journal-a, “JP Morgan Chase” razmatra da, kroz svoju buduću platformu, Čikaškom berzanskoj tržnici (CME) obezbijedi pristup Bitkoin fjučersima.

Ovo saopštenje je prošle nedjelje podiglo cijene kriptovalute na rekordnu visinu od 8.300 dolara. U izvještaju je rečeno da:

“J.P. Morgan razmišlja o tome da svojim klijentima pruži pristup novom proizvodu Bitkoina i to preko svoje jedinice za brokersko posredovanje.”

Naravno, ironija leži u činjenici da je Džejmi Dimon bio najglasniji kritičar Bitkoina na Volstritu, nazvavši ga “prevarom” i rekavši da je svako ko ulaže u Bitkoin “glup”. Dimon je, takođe, zaprijetio da će otpustiti bilo koga zaposlenog u „JP Morganu“ ko se bude bavio ulaganjem u Bitkoin.

Snažno negativno mišljenje pojedinih pundita sa Volstrita je u suprotnosti sa pozitivnim stavovima drugih. Međutim, bez obzira da li je Džejmi Dimon odobrio uvođenje fjučersa Bitkoina ili ne, nesporno je da će fjučersi ove kriptovalute postati realnost već u decembru, što će snažno povećati usvajanje ove digitalne valute.

Check Also

Veliki proizvođači automobila tužili SAD zbog carina na uvoz iz Kine

Veliki proizvođači automobila tužili su američku vladu zbog carina koje je uvela na kineske dijelove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *