Sjutra u Podgorici počinje međunarodna konferencija o zaštiti eura od falsifikovanja

Dodajte komentar

Međunarodna konferencija pod nazivom „Evropska strategija za zaštitu eura na području Mediterana“ održaće se od 22. do 24. novembra u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Konferenciji, koju organizuju Ministarstvo finansija i ekonomije Republike Italije i Evropska komisija,uz podršku Centralne banke Crne Gore, prisustvovaće zvaničnici Evropske centralne banke, Evropske komisije, Europola,predstavnici centralnih banaka i vlada zemalja iz oblasti Mediterana, kao i predstavnici Ambasade Italije u Crnoj Gori.

Početak konferencije je zakazan za 22. novembar, u 9:30, a otvoriće je izvršni direktor CBCG dr Radoica Luburić, ambasador Italije u Crnoj Gori, Vinćenco Del Monako, predstavnik Evropske komisije – Direktorata za ekonomska i finansijska pitanja Marko Di Benedeto, predstavnik Ministarstva finansija i ekonomije Republike Italije Roberto Ciciani i predstavnik italijanske Centralne kancelarije za borbu protiv prevara u vezi sa sredstvima plaćanja, Antonio Adinolfi.

Glavne teme konferencije, o kojima će učesnici raspravljati tokom tri dana njenog trajanja, odnosiće se na najnovije mjere Evropske komisije usmjerene na zaštitu eura od falsifikovanja,  ulogu centralnih banaka i ostalih institucija u ovom procesu i zaštitne mehanizme koji su zemljama Mediterana na raspolaganju u borbi protiv falsifikovanja eura.

Konferencija se organizuje u okviru Pericle 2020 programa, koji ima za cilj da spriječi  falsifikovanje eura i povezane prevare kroz organizovanu borbu i na taj način unaprijedi kompetitivnost ekonomije Unije i obezbijedi održivost javnih finansija u oblasti Mediterana i šire.

CBCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *