Kinezi otvaraju park virtualne stvarnosti (foto, video)

Dodajte komentar

Ukoliko još niste donijeli odluku gdje provesti zimski odmor, mogli biste razmisliti o posjeti Kini gdje se idućeg mjeseca otvara pravi raj za tehnoljupce, ogromni tematski park virtualne stvarnosti u Guiyangu.

Park kojeg su Kinezi nazvali „East Valley of Science and Fantasy“ dizajniran je da izgleda kao naučnofantastični svijet koji će se moći da gleda kroz VR filtere. Kako piše na stranici parka, posjetioci će u ovom svijetu imati priliku da obilaze VR rekreacijske sale, bioskopske dvorane, restorane i dječije prostorije.

U parku su već postavljeni statua robota visine 53 metra i nekoliko zgrada koje izgledaju kao svemirske letjelice. Sve u svemu, park izgleda veoma impresivno gledati i bez VR filtera, a kamoli s njima.

Izgradnja parka navodno je koštala 1,5 milijardu dolara. Prema pisanju Shanghaiista, „East Valley of Science and Fantasy“ će biti otvoren u decembru. Prilikom ulaska u park posjetioci će dobiti VR headset kroz koji će moći istraživati prostor parka, upoznavati vanzemaljske vrste ili voziti VR vozove smrti.

Oni koji žele biti među prvim posjetiocima u kineski park virtualne stvarnosti svoje karte već mogu rezervisati online putem stranice parka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *