Radović želi sve akcije Trenda po cijeni od 10 centi

Dodajte komentar
Blagota Radović

Kompanija Zetagradnja biznismena Blagote Radovića, koju zastupa izvršni direktor Željko Vučeković, objavila je prospekt za preuzimanje svih akcija Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Trend po cijeni od 10 centi, po dionici, a ponuda važi 15 dana.

To je bila zakonska obaveza jer je Zetagradnja krajem oktobra postala vlasnik 35,43 odsto akcija ZIF Trend, odnosno, stekla više od 30 odsto vlasništva u ovom akcinarskom društvu. ZIF Trend ukupno ima 67,67 miliona dionica. Prije godinu dana akcije su vrijedile pet centi.

Zainteresovani akcionari koji žele da na ovaj način prodaju akcije po ponuđenoj cijeni moraju poći u Centralnu depozitamu agenciju gdje će dostaviti pisanu izjavu o prihvatu ponude i dati nalog za prenos akcija. Zetagradnja se obavezala da će isplatiti ponuđenu cijenu za akcije u roku od tri dana nakon što joj Komisija za hartije od vrijednosti dostavi rješenje o okončanju postupka javne ponude.

Radovićeva kompanija sa više povezanih lica sa kojima je potpisala Ugovor o zajedničkom djelovanju, prema navodima iz prospekta, kontroliše ukupno 66,17 odsto ukupnog broja akcija ZIF Trend.

To su firme Pearlsa sa 4,66 odsto akcija, zatim Zetagradnja-Beograd sa 4,79 odsto, MB Investment sa 4,95 odsto, Filan Company 4,79 odsto, PG Projecting 4,85 odsto, Montenegro Petrol 3,03 odsto i Otvoreni investicioni fond Trend sa 3,66 odsto akcija.

Ako nakon isteka 15 dana, budu imali više od 75 odsto akcija, preostali akcionari imaće dodatnih 15 dana za prihvatanje ponude.

Korali će imati četiri zvijezdice

Svrha ponude, kako se navodi u prospektu, je preuzimanje ZIF Trenda, te namjera razvijanja i ulaganja u turistički kompleks kategorije četiri zvjezdice budući da se u vlasništvu fonda nalazi Hotelsko-turističko preduzeće Korali u Sutomoru. Najavljuju izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u zahvatu DUP-a “Titex” u Podgorici, a navodi se i namjera ulaganja i razvijanja lokaliteta “Velika plaža” u Ulcinju, nakon donošenja državne studije lokacije za navedeno područje.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *