Naslovne strane dnevnih novina za 18. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Sporna nabavka avio karata

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki, po žalbi firme Demetra Tours, poništila je tender za nabavku avio-karata Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) godišnje vrijedan 50.000 eura, uz zaključivanje okvirnog sporazuma na period od četiri godine.

Spremaju novu procjenu kapitala

Hotelska grupa Budvanska rivijera radi elaborat o novoj procjeni vrijednosti kapitala za potrebe privatizacije i pronalaženja adekvatnog modela restrukturiranja, rečeno je Vijestima iz te hotelske grupacije.

Penzionerima krediti do 20 hiljada eura

Erste banka je penzionerima ponudila nove kredite u iznosu do 20 hiljada eura sa plaćenom polisom osiguranja tokom cijelog perioda otplate kredita i nižim kamatnim stopama na period od 10 godina. Povoljnost novog proizvoda je što banka plaća polisu za iznose iznad 10.000 čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika.

Dnevne novine

ŽIČARA U KOLAŠINU ĆE PRIVUĆI OZBILJNE INVESTITORE

Izgradnja žičare šestosjeda u Kolašinu i prateće infrastrukture stvoriće uslove za dolazak ozbiljnih investitora i operatora ski-rizorta i hotela, koji bi dalje mogli unaprijediti ponudu i privući još veći broj gostiju u ovaj region, kazala je Dnevnim novinama direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak-Kukavičić.

Prigovor Rusa odložio diobu u KAP-u

Prva djelimična dioba stečajne mase Kombinata aluminijuma (KAP) odložena je do stupanja na snagu sudskog rješenja o podjeli novca, usljed prigovora CEAC-a, VTB banke i En Plus grupe.

Crna Gora i Turska potpisale paket sporazuma

Potpredsjednici vlada Crne Gore i Turske Milutin Simović i Redžep Akdag potpisali su paket sporazuma, čime su ostvareni konkretni rezultati na polju produbljivanja i unapređenja ekonomske saradnje dviju zemalja, saopštili su iz Vlade. Sporazumi o saradnji u oblasti šumarstva, poljoprivrede i vojne industrije potpisani su na sjednici Mješovite komisije za ekonomsku saradnju dviju vlada. Definisani su i dalji ciljevi, koji se odnose na povećanje obima robne razmjene i animiranje novih turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru.

Dan

Država duguje dvije i po milijarde

U kupan državni dug na kraju septembra iznosio je 2,49 milijardi eura ili 59,26 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazuju najnoviji podaci Ministarstva finansija (MF). – Spoljni dug je iznosio 2,058 milijardi, a unutrašnji 431,35 miliona, dok su depoziti iznosili 94,12 miliona – piše u izvJeštaJu o državnom dugu na 30. septembar koji je objavljen na sajtu MF-a.

Radnici su otišli pod pritiskom

Niko od 19 radnika Port of Adrije (PoA) nije u septembru dobro| voljno napustio kompaniju, već su to učinili j pod pritiskom, odnosno ucjenom, kazali su iz Sindikata zaposlenih PoA. Oni su reagovali j na navode menadžmenta ‘

Primljeni u Međunarodnu federaciju

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) postao je punopravan član Međunarodne federacije računovođa (IFAC). Odluka o prijemu Instituta donesena je na zasjedanju skupštine IFAC-a u Briselu.

Pobjeda

Crna Gora je u vrhu svjetske vinske mape

Prva međunarodna konferencije o “vrancu i drugim crnogorskim autohtonim sortama vinove loze, koju organizuje kompanija Plantaže, počeće u ponedjeljak u podrumu Šipčanik. Iz kompanije je saopšteno daje cilj dvodnevne konferencije da predstavi genetsko nasljeđe vinove loze u Crnoj Gori i rezultate, do sada najobuhvatnijeg, istraživanja autohtonih sorti.

Medojević i Ćalasan: Adiko nema šansi

Advokat Centra za zaštitu potrošača Dragomir Ćalasan i predlagač zakona o konverziji kredita u CHF u eure Nebojša Medojević (DF) smatraju da Adiko banka nema nikakve šanse da dobije arbitražni postupak koji je kod ICSID u Vašingtonu pokrenula protiv Crne Gore. Iz Ministarstva finansija, koje je raspisalo javnipozivza izbor advokatske kancelarije za zastupanje države u ovom slučaju, nijesu htjeli da komentarišu, objasnivši da bi to moglo negativno da djeluje na postupak.

Hoće duplo veće otpremnine

Predstavnici Sindikalne organizacije zaposlenih u Port ofAdriji poručili su da niko od zaposlenih nije po kolektivnom ugovoru napustio firmu, jer bi im otpremnine bile dvostruko veće. Menadžment se plaši da će izgubiti spor koji vodimo protiv njih, zato što je glavna tačka u ugovoru o raskidu, koji su morali da potpišu ljudi koji odlaze iz firme, bilo odricanje od tužbi i potraživanja rekao je predsjednik sindikata Luka Klisić. On je istakao da niko od 19 radnika u septembru ove go dine nije dobrovoljno napustio

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *