Male firme ne mogu na tender

Dodajte komentar

Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki nikome ne može garantovati pravnu zaštitu u javnim nabavkama dok se ne kompletira, odnosno ne dobije još dva člana koja čeka mjesecima, izjavio je član komisije Tomo Miljić.

Kad budemo imali šest članova i predsjednika, kazao je, steći će se uslovi da radimo u operativnom kapacitetu. Istakao je da na današnji dan imaju 331 neriješenu žalbu i podsjetio da su, zaključno sa 10. novembrom, imali 1282 predmeta, što je više nego prethodne godine.

“Do 10. novembra riješili smo 951 predmet, što je najveći broj u istoriji za period od deset mjeseci, a nikada nijesmo imali gore rezultate. Komisija ne može da prati nadošli broj predmeta jer nije popunjena kadrovski, pa u zakonskim rokovima ne možemo odgovoriti obavezama”, kazao je Miljić, koji očekuje stabilizaciju nakon prvog tromjesečja naredne godine.

Podsjetio je da su izmjene zakonske regulative iz juna tekuće godine iz jednog ugla poboljšale pravnu zaštitu, a iz drugog otežale.

“Pozitivno je to što je rok za podnošenje žalbi definisan realnije i više to ne može da se radi pet minuta do isteka roka”, objasnio je Miljić.

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *