Ovako izgleda prva klasa u avionima Emiratesa (foto, video)

Dodajte komentar

Kompanija Emirates uložila je milione dolara u stvaranje nove ultra-luksuzne kategorije za svoje avione Boeing 777. Većina prevoznika danas nastoji da preveze što više putnika u jednom avionu i dobar dio luksuznijih sjedišta uglavnom se popuni kroz frequent flyer programe, odnosno, skupljanjem milja koje se kasnije mogu zamijeniti za bolja mjesta.

Međutim, predsjednik Emiratesa Tim Clark ima nešto drukčiju filozofiju. Smatra kako visokoluksuzni avioprevoz nije umiruća kategorija i tvrdi da su njihova najskuplja sjedišta uvijek rasprodata. “Mnogi avioprevoznici gašenje prve klase žele da nadoknade poboljšanjem svoje business klase. No, moram vam reći da je potražnja za prvom klasom u našim avionima i dalje veoma snažna”, kazao je Clark.

Mercedes im je bio glavna inspiracija

Emiratesov novi luksuzni Boeing 777 uskoro će početi da leti na ruti između Ženeve i Brisela, a s vremenom će dodati i gradove poput Pertha i Chicaga. Clark je novi dizajn predstavio na Dubaijskom Air Showu i izgleda spektakularno. Unutrašnjost aviona ima tvrdi drveni pod, mnoštvo opcija za ugađanje svijetla i zasebne kabine za putnike. Te odvojene kabine nastale su u saradnji s Mercedes-Benzom, čija su vozila služila kao glavna inspiracija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *