Rupert Mardok kupuje CNN?

Medijski mogul Rupert Mardok razgovarao je dva puta sa izvršnim direktorom ATandT korporacije Rendelom Stivensonom tokom posljednjih šest mjeseci o mreži CNN.

To javlja Rojters pozivajući se na informacije neimenovanih izvora upućenih u razgovore.

Prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora, 86-godišnji izvršni predsjednik “21st Century Fox”- a iznio je ponudu o kupovini CNN tokom oba razgovora, koja su vođena 16. maja i 8. avgusta, ali je Stivenson oba puta rekao da nije zainteresovan da proda CNN.

Međutim, prema navodima drugog neimenovanog izvora, Mardok uopšte nije zainteresovan da postane vlasnik CNN. Predstavnici “21st Century Fox”-a, ATendT, ali i vlasnik CNN Tajm Vorner, nisu za sada davali komentare.

Sudbina CNN ima veći politički značaj u SAD, s obzirom da ga je Donald Tramp u više navrata napadao zbog izvještavanja o njegovoj predizbornoj kamanji i radu administracije, dok je javno hvalio Mardokov Fox News..

Tokom predizborne kampanje, Tramp je obećao da će ako bude izabran za predsjednika, njegovo ministarstvo pravosuđa spriječiti ATandT da kupi Tajm Vorner korporaciju.

Oktobra 2016. godine mediji su pisali da je američki telekomunikacijski gigant ATandT postigao dogovor o kupovini medijskog konglomerata Tajm Vorner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Vorner Bros, prenoseći informaciju neimenovanog bankarskog izvora za 85,4 milijardi dolara.

Američko Ministarstvo pravosuđa preopručilo je ATendT da proda ili Dajarekt TV ili Tajm Vornerovu jedinci koja uklučuje CNN, kako bi dobili dozvolu da nema monopolski položaj.

Ovo ne bi bio prvi put da Mardok pokušava da preuzme kontrolu nad CNN, navodi Rojters. On je to prvi put pokušao za 80 milijardi dolara 2014. godine, ali Tajm Vorner tada nije prisao da proda CNN. U SAD ne postoji zakon koji brani posjedovanje dvije kablovske merže, ali Federalna komisija za komunikacije brani vlasništvo nad dvije televizijske mreže.

Check Also

Hrvatske banke očekuju veliko slivanje novca na tekuće i žiro račune krajem godine

Ukupni depoziti kod poslovnih banaka krajem juna su iznosili 383,3 milijarde kuna (51,1 milijardu eura), …

Leave a Reply

Your email address will not be published.