Naslovne strane dnevnih novina za 13. novembar – Najvažniji naaslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Fond Trend transformisan

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) utvrdila je da je društvo za upravljen je investicionim fondom Butterfly finance uskladilo sa zakonom sve akte, organizaciju i poslovanje otvorenog investicionog fonda Trend. Na taj način, kako je Vijestima saopštila PR menadžer Trenda Milica Petričević završena je zakonska transformacija Trenda…

U Crnu Goru smo uložili 173 miliona

Ministar za privredni razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek u intervjuu za “Vijesti je kazao da je ta država od crnogorske nezavisnosti uložila 173 miliona eura u Crnu Goru, te da postoji prostor da se povećaju ulaganja i robna razmjena u obje države koja je u prošloj godini bila 145 miliona eura.

Za tri godine i po 50 predmeta

Komora stečajnih upravnika (KSU) i Ministarstvo javkne uprave nemaju podatke koliko je državnih službenika angažovano na poslovima stečajnih upravnika kojih ima ukupno 223. Uz to, nemaju informacije na koji način državni službenici od sudi ja dobijaju veći broj predmeta, niti koliko njih ima dozvolu svog starješine da obavljaju poslove u stečajnim postupcima.

Dnevne novine

Ostvarili veću dobit

Neto dobit kompanije Zetatrans na kraju trećeg kvartala iznosila je 668.710 eura i bila je 24,5 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

Luka Kotor sama da finansira dogradnju lučke infrastrukture

Predsjednik kotorskog odbora Liberalne partije Vido Drašković smatra da Luka Kotor može sopstvenim sredstvima investirati planiranu dogradnju lučke infrastrukture čime će biti obezbijeđen bezbjedan prihvat kruzera.

Pronaći ćemo investitora za gradski hotel

Pronaći ćemo investitora koji će revitalizovati gradski hotel u Mojkovcu u prvoj godini rada lokalne uprave, kazao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković. On je to najavio juče, razgovarajući sa dvadesetak privrednika mojkovačke opštine, na temu razvojnih perspektiva grada u narednom periodu.

Dan

Krive nezapamćene suše

Proizvodni učinak crnogorskih hidroelektrana u osam mjeseci manji je između 40 i 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, usled nezapamćene huše s kraja prošle i tokom ove godine, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG). Izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom Darko Krivokapić kazao je da su skromni rezultati hidroenergetskih objekata EPCG još drastičniji ukoliko se uporede sa projektovanim vrijednostima za taj period godine, dok cijene električne energije za krajnje kupce ostaju nepromijenjene.

Proizvodićemo struju u Crnoj Gori

Budući da Helenik petroleum nastoji da bude snabdjevač električnom energijom iz svih izvora, zainteresovani smo za potencijalne opcije na širem balkanskom području i naravno u Crnoj Gori, kazao je u intervjuu za “Dan viši direktor inostrane prodaje u toj kompaniji Kostas Mademlis. Helenik je većinski vlasnik Jugopetrola već 15 godina.

Pobjeda

Marković: Naći ćemo investitora za gradski hotel

U prvoj godini rada nove lokalne uprave pronaći ćemo investitora koji će revitalizovati gradski hotel u Mojkovcu, kazao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković. Kako je saopšteno iz DPS-a, Marković je juče imao sastanak sa dvadesetak privrednika mojkovačke opštine, sa kojima je razgovarao o razvojnim perspektivama grada u narednom periodu.

Mark di Ruijter direktor hotela Čedi Luštica bej

Kompanija Luštica divelopment imenovalaje za generalnog direktora hotela “Čedi Luštica bej Crna Gora” Marka di Ruijtera, koji u Tivat dolazi sa mjesta generalnog direktora u hotelu “Sofitel Jumeirah Beach u Dubaiju.

Suša prepolovila proizvodnju HE

Proizvodni učinak crnogorskih hidroelektrana u osam mjeseci manji je između 40 i 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, usljed nezapamćene suše krajem prošle i tokom ove godine – saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *