Visa uvodi novi oblik prenosivih uređaja za plaćanje

Dodajte komentar

Visa, ekskluzivni partner za tehnologiju plaćanja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama predstavila je tri komercijalna oblika nosivih uređaja za plaćanje. U duhu Zimskih olimpijskih igara, Visa je razvila rukavice, značke i naljepnice s NFC tehnologijom, kojima će posjetioci i sportisti jednostavno vršiti plaćanja.

Plaćanje će se obavljati jednostavnim prislanjanjem rukavice ili naljepnice na beskontaktni terminal.

“Radujemo se što ćemo potpuno transformisati iskustvo plaćanja za svakog ko posjeti nadolazeće Zimske olimpijske igre u Pyongyangu. U Visi neumorno radimo na opremanju svih mjesta na kojima se održavaju Igre najnovijim mogućnostima plaćanja kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo za sve one koji će se tamo naći“, rekao je Iain Jamieson, Visin manager za Koreju.

U suradnji s Lotte Cardom, kancelarijom južnokorejskog giganta maloprodaje Lotte trgovine, Visa je proizvela nove prepaid uređaje za prenosivo plaćanje, koji će u Koreji biti dostupni za prodaju već ove nedjelje. Riječ je o komemorativnoj olimpijskoj znački, rukavicama s mogućnošću plaćanja te naljepnicama koje se mogu pričvrstiti na bilo koju površinu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *