Koje fontove ne biste smjeli da koristite u CV-ju?

Da li vas iznenađuje činjenica da menadžeri koji zapošljavaju smatraju da je korišćenje fonta Times New Roman u radnoj biografiji ekvivalentno nošenju trenerke na razgovoru za posao? Kao i u svemu, i u sastavljanju i dopunjavanju radne biografije treba pratiti trendove. Izgled CV-ja može da presudi da li će vas potencijalni poslodavac pozvati na razgovor ili ne.

Poslovni rezime, parče papira napravljeno da nas pokaže u najboljem svijetlu, jedno je od mjesta gdje ljudi koriste font da bi izrazili sebe. Nakon što je Bloomberg pisao o najboljim fontovima za CV, “Independent” je kontaktirao stručnjaka za zapošljavanje Mildreda Talabija, i pitao koje fontove nikako ne treba koristiti, a koji su poželjni.

“Nemam listu kada su u pitanju loši fontovi za CV, imam samo jednog “dežurnog krivca” – Times New Roman. Izbjegavajte kao kugu. Kada koristite Times New Roman kao da kažete “Nisam dorađivao svoj CV deset godina”, a to je poruka koju ne biste željeli da pošaljete zaposlenima”, rekao je on.

Fontovi koji su poželjni i koji su okarakterisani kao “jasniji, svežiji, moderniji” su Verdana, Calibri, Century Gothic, Tahoma…

Nekada omiljen font Ariel takođe je postao “ozloglašen” i staromodan, te ja na putu da postane podjednako nepoženjan kao Times New Roman.

Check Also

Promet na Montenegroberzi 786 hiljada

Ovu sedmicu na Montenegroberzi obilježio je pad berzanskih indeksa i promet od skoro 790 hiljada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *