Emirates i flydubai objavili 16 dodatnih odredišta, Podgorica na listi

Dodajte komentar

Oslanjajući se na uspjeh početne faze partnerstva, Emirates i Flydubai objavili su 16 dodatnih odredišta do kojih će putnici kompanije Emirates moći da putuju sa samo jednom kartom. Nova, proširena mreža sad uključuje sve popularnija odredišta kao što su Zanzibar, Kathmandu i Kilimanjaro.

Putnici svoje letove mogu rezervisati na Emirates.com, putem Emiratesovog kontakt centra, ili putem putničkih agencija danas, od 8. novembra 2017. godine.

Predsjednik kompanije Emirates, Tim Clark izjavio je: „Oduševljeni smo pozitivnom reakcijom putnika. Gotovo 14.000 karata za različite letove je bukirano tokom prve nedjelje poslovanja po ovom modelu, što je nadmašilo sva naša očekivanja. Svjedočili smo velikoj potražnji za putovanjima iz Evrope i SAD-a u destinacije južne Azije. Ovo partnerstvo je jedinstvena prilika da obije avio kompanije iskoriste kombinovanu snagu svojih mreža destinacija, nudeći putnicima veću mogućnost izbora i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja. Želimo istraživanje svijeta da učinimo što ugodnijim i prijateljskim.”

Nove destinacije na koje će se letjeti pod istom oznakom leta (codesharing):

Bratislava (Slovačka)

Chittagong (Bangladeš)

Djibouti (Džibuti)

Dušanbe (Tadžikistan)

Hargeisa (Somalija)

Istanbul – Sabiha Gokcen (Turska)

Katmandu (Nepal)

Kilimandžaro (Tanzanija)

Mattala Rajapaksa (Šri Lanka)

Mahačkala (Rusija)

Podgorica (Crna Gora)

Sylhet (Bangladeš)

Ufa (Rusija)

Voronjež (Rusija)

Erevan (Armenija)

Zanzibar (Tanzanija)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *