“Goldman Saks” predviđa konsolidaciju cijene bitkoina na 8.000 dolara

Dodajte komentar

Brzi porast cijene bitkoina je ostavio investitore u nedoumici oko toga da li će se vrijednost bitkoina konačno stabilizovati? „Goldman Saks“ vjeruje da će se cijena ove kriptovalute konsolidovati na oko 8.000, prije nego što kasnije nastavi novim tempom rasta.

Gdje će se zaustaviti rast bitkoina?

Cijena bitkoina je probila vrijednosti od 5.000, 6.000 i 7.000 dolara u proteklih nekoliko nedjelja, ali tehnički analitičari očekuju da će se njegov rast nastaviti sve do iznosa od 8.000 dolara kada će doći do konsolidacije.

U saopštenju, koje je proslijedila investitorima, potpredsjednica „Goldman Saksa“ Šeba Jafari je napisala:

– “Tržište je pokazalo dokaz impulsivnog rasta od prelomne tačke na vrijednosti od 6,044 dolara. Sljedeći iznos, koji će biti presudan, je vrijednost od 7,941 dolara. Pretpostavka je da bi bitkoin mogao da zadrži tu vrijednost neko vrijeme.”

Trend dugoročnog rasta se nastavlja

Iako je „Goldman Saks“ upozorio trgovce da ne očekuju brzi porast, nakon dostizanja cijene od 8.000 dolara, oni očekuju da će nakon konsolidacije vrijednost kriptovalute ići i više od toga.

Trenutna ciljna cijena od 8.000 dolara je dvostruka cijena od 4.000 dolara, koju je Šeba Jafari predvidjela prije samo četiri meseca. Uzimajući u obzir više faktora, uključujući vladinu regulaciju, tvrde viljuške (hard forks), koji svi imaju tendenciju da utiču na cijenu, izolovano posmatranje vrijednosti na grafikonima nije dovoljno za pouzdanu prognozu. Više analitičara, uključujući i Ronija Moasa, revidirali su svoje predviđanje cijena za bitkoin.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *