Todorić uzvraća udarac

Dodajte komentar

Ivica Todorić podnio је krivičnu prijavu “zbog kriminala u Agrokoru” protiv vanredne uprave u Agrokoru i odgovornih.

U krivičnoj prijavi koju je uputio Županijskom državnom pravobranilaštvu u Zagrebu preko svojih punomoćnika, Todorić je naveo svoju adresu u Zagrebu.

Todorić je, kako piše na blogu, prijavu podnio protiv potpredsjednice Vlade i ministarke privrede Martine Dalić, vanrednog poverenika Vlade Hrvatske u vanrednoj Upravi koncerna Agrokor Ante Ramljaka, suosnivača i kopredsjedavajućeg Uprave firme “Najthed kapital menadžment” (Knighthead Capital Management), kao i protiv te firme.

Kako kaže, krivičnu prijavu je podnio protiv odgovornih zbog “kriminalnih aktivnosti koje sprovodi vanredna uprava Agrokora”.

Za Ivicom Todorićem, bivšim vlasnikom Agrokora, raspisana je crvena potjernica zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna.

Todorić je još uvjek nedostupan hrvatskom pravosuđu, a ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas je na pitanja novinara da li hrvatska policija zna gdje je Todorić, rekao da hrvatska policija aktivno sarađuje s policijama u Evropi i svijetu.

Evropol je protekle nedjelje objavio na svojim stranicama fotografije i podatke o Todoriću, za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor.

Uz fotografiju i opis osobe, Evropol je na svojim stranicama napisao da se Todorić traži zbog korupcije, prevare i falisfikovanja dokumenata, uključujući i dokumenta koja utiču na finansijske interese EU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *