Naučite tajne internet oglašavanja na imPRove 4. business seminaru 30. novembra u Podgorici

Dodajte komentar

Teoretičari oglašavanja dijele modele oglašavanja u dvije cjeline: Push i Pull

Push oglašavanje je svaki onaj oglas koji vas dotakne, a da ga niste željeli. To su primjeri oglasa na TV, usred utakmice ili filma, ili radio poruka usred pjesme.

Pull oglašavanje je kada tražilac usluge/proizvoda traži nešto na internet i dobije ciljanu oglasnu poruku. Taj princip se zove “tražim, dakle trebam”.

Primjer za to je da neko traži vulkanizera u Pljevljima i gugla “ko krpi gume u Pljevljima”. To znači da osoba koja traži vulkanizera, 100% ima problem koji želi da riješi. Google uz to točno zna gdje je i što mu treba. Kada se u tom trenutku, na vrhu pretraživača pojavi poruka: “Vulkanizer Pero – za uslugu nazovi 01234567 – dežuram i noću” vrlo vjerojatno  je tom oglasnom porukom postignut maksimalno efikasan timing. Oglas stigne osobi/tražiocu kad ga treba, ne kad ga ne želi.

Istraživanja pokazuju da 3/4 običnih korisnika pregleda prvih 5 rezultata na Google-u i riješi svoj problem. Sve tajne Google oglašavanja polaznici improve 4. business seminara će naučiti 30. Novembra u Podgorici. Kako svoju poruku plasirati među prva 4 rezultata (ako žele i na prvo mjesto) u roku 15 min. Sistem koji to omogućuje se zove Google AdWords, a međunarodno priznat ekspert Miroslav Varga će o tome, i o mnogim drugim tajnama internet oglašavanja, govoriti na predavanju u Hotelu Ramada. Više informacija na www.imPRove.co.me

“Crna Gora ne koristi sve benefite internet marketinga. U svijetu od ukupnog globalnog ulaganja u oglašavanje (TV, novine, radio, internet, bilboard i sl.), u Google i Facebook se ulaže preko 50 odsto. Kod nas, taj procenat se kreće od 3-20 odsto. Dakle, ima ogromnog prostora za rast i svako ko razmišlja o svojoj karijeri, trebao bi razmisliti o internet marketingu”, poručuje Varga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *