Naslovne strane dnevnih novina za 6. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Još ćute o 7 odsto PDV-a za hotele

Ustavni sud od avgusta prošle godine nije našao vrijeme da se izjasni o inicijativi za ocjenu ustavnosti dijela izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) koje se odnose na smanjenje stope PDV-a sa 19 na sedam odsto na ugostiteljske usluge u hotelima sa pet zvjezdica na primorju i centralnoj regiji i sa četiri i pet zvjezdica na sjeveru.

Država će izgubiti desetak miliona

Ukidanje terminala za klađenje u ugostiteljskim objektima, koji ima rješenja prije odluke Ustavnog suda, mogla bi državu koštati desetak miliona eura, ukoliko bi izgubila taj spor kojeg priređivači već najavljuju.

Povećati plate sudijama i administraciji

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore smatra da je potrebno da država preduzme konkretne mjere kojima bi se što prije djelovalo na uvećanje zarada sudija, kao i sudske administracije.

Dnevne novine

U KOMPLEKS LAZURE ULOŽENO 26 MILIONA€

Luksuzni kompleks Lazure Marina&Hotel, koji se gradi u Meljinama, čija je vrijednost 72 miliona eura, a u koji je do sada je uloženo 26 miliona eura, do naredne sezone trebalo bi da primi prve goste, prenosi Radio Jadran.

NAJVIŠE FALSIFIKATA OD 20, 50 I 100 EURA

U prvih devet mjeseci ove godine službenici Centralne banke (CBCG) obradili su 528 komada falsifikovanih novčanica, ukupne vrijednosti 41.540 eura, a najviše falsifikata bilo je u apoenima od 20, 50 i 100 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u vrhovnoj monetarnoj instituciji.

ODOBRILI 130 KREDITA

U okviru treće faze programa Energy Wood, čiji ovogodišnji budžet iznosi 85.000 eura, do sada je odobreno više od 130 kredita, odnosno iskorišćeno je više od polovine raspoloživih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Dan

Četiri puta do Berlina koliko jednom do Beograda

Putnici iz Crne Gore mogli su u septembru četiri puta poći i vratiti se iz Berlina po istoj cijeni koju je trebalo da plate za samo jedan odlazak i povratak iz Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, u ovom periodu je avionska karta do Berlina koštala svega 16,99 eura, dok je za put do Beograda i nazad trebalo izdvojiti do 140 eura.

Čista zarada 1,87 miliona

Rezultati poslovanja četiri firme koje su u prošloj godini gazdovale sa ukupno devet mini-hidroelektrana (mHE) pokazuju da je taj posao i te kako isplativ. Finansijski iskazi, dostavljeni Poreskoj upravi, a u koje je “Dan imao uvid, Hidroenergije Montenegro, Sinerdžija, Igme enerdži i Kronora pokazuju da su te četiri kompanije u prošloj godini od ovog posla imale čistu zaradu od 1,87 miliona eura.

Odbili da kupe stanove sa teretom

Većina kupaca stanova u zgradi Zetagradnje u Siti kvartu u Podgorici odbili su da se upišu kao vlasnici stambenih jedinica koje su kupili preko projekta “Hiljadu plus jer neće da prihvate teret koji je upisan na parceli 4799 u katastarskoj opštini Podgorica 1. U pitanju je parcela od 1.253 kvadrata nad kojom pravo sukorišćenja imaju Zetagradnja i AD “Radoje Dakić u stečaju.

Pobjeda

Placevi ostaju u sjenci stanova

Prodaja placeva za gradnju kuća u Crnoj Gori znatno je oslabila poslije investicionog buma, što se nije promijenilo ni do danas. U agencijama za nekretnine kažu da se mnogo manje kupuju placevi nego stanovi.

SDP šikanira investitore

Kompanija Port ofAdria AD, u većinskom vlasništvu Global ports holdinga reagovalaje na navode Socijaldemokratske partije, ističući da se ono ne bavi se ,4ažiranjem finansijskih izvještaja, već da poštuje crnogorsku regulativu i međunarodne standarde poslovanja i izvještavanja.

Do naredne sezone hotel sa pet zvjezdica u Meljinama

Luksuzni hotel “Lazure sa pet zvjezdica u kompleksu koji se gradi u Meljinama prve goste primiće do naredne sezone. Izgradnja projekta “Lazure hotel i marina odvija se prema planu. Po riječima Ane Martinove, projekt menadžera u kompaniji “Imperio holding LTD, na istorijskoj zgradi iz 18. vijeka trenutno se radi na enterijeru i dekoraciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *