Mojkovačko jalovište postaje turistička zona

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, boravio je juče u radnoj posjeti zavičajnom Mojkovcu. Onje, sa predsjednikom opštine, Dejanom Medojevićem, obišao gradilišta u mojkovačkom kraju i razgovarao sa građanima. Marković je posebno istakao važnost pretvaranja prostora bivšegjalovišta nekadašnjeg rudnika “Brskovo” u turističku zonu.

“Pri kraju su radovi na završetku šetališta trim, pješačke i bicikistčke staze u dužini od oko 1.600 metara. U pitanju su kružne staze i one se rade ivicom brane bivšeg jalovišta, koje ima površinu od blizu 19 hektara”, rekao je Marković.

On je izrazio uvjerenje da će Mojkovac uskoro dobiti prvi dio sportsko-rekreativne zone, koja će biti prepoznatljiva u regionu, posebno zbog toga što su tu planirani sadžaji od teniskih do fudbalskih terena, i mnogo toga još.

Radi se o području koje je nekad bilo naveća crna ekološka tačka u državi. Vlada je, ranije, finansirala sanaciju tog problema, sa blizu jedanaest miliona eura. Umjesto otpada iz bivšeg rudnika mi danas imamo prostor koji možemo turistički iskoristiti, kazao je premijer, odgovorajući na pitanja građana, zainteresovanih za budućnost mojkovačkog kraja.

Marković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tempom radova na bivšem jalovištu ali i izgradnji ulice u prigradskom naselju Rudnica. On je, istovremeno, upozorio izvođače radova na bivšem jalovištu i u Rudnici da se pridržavaju postavljenih rokova, i da vode računa o trajanju građevinske sezone u mojkovačkom kraju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *