Naslovne strane dnevnih novina za 4. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Gradili bi kondo hotel na Savini

Porodica srbijarijskih biznismena Karića, čiji su predstavnici prije mjesec bili u Herceg Novom, zainteresovana je za gradnju kondo hotela u naselju Savina saznaju “Vijesti iz izvora bliskih porodici.

Nema prepreka za gradnju Porto Budve

Opština Budva izdala je juče građevinsku dozvolu kompaniji Alart centar za gradju luksuznog kompleksa Porto Budva nadomak Staroga grada. Kompanija biznismena Nasera Ramaja i Alena Sijalica dan ranije je uplatila četiri miliona eura na ime komunalija. Pošto su novca uplatili odjednom dobili su popust od 20 odsto.

Primjenjivaćemo Zakon o stečaju

Privredni sud će kada je u pitanju stečajni postupak i imenovanje stečajnih upravnika postupati isključivo u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, kao i stavom sudi ja stečajnog odjeljenja, što je u krajnjem i zakonska obaveza suda propisana ovim zakonom.

Dnevne novine

Tuneli na trećoj sekciji biće probijeni do idućeg avgusta

Kineska kompanija CRBC završiće do avgusta iduće godine probijanje četiri tunela na trećoj sekciji prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljari, saopšteno je reporteru Vikend novina, tokom obilaska najzahtjevnijeg dijela trase.

Addiko banka da ukloni rizike u poslovanju

Addiko banka u narednom periodu treba da radi na eliminisanju rizika u operativnom poslovanju, budući da su uočeni nedostaci internih procedura u okviru ove finansijske institucije, ocijenio je guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić.

EBRD odobrila deset miliona za obnovu puta

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je sredstva u iznosu od deset miliona eura, kao prvu tranšu, za rekonstrukciju magistralnog puta Rožaje Špiljani, kazala je direktorica te institucije za centralnu i jugoistočnu Evropu Charlotte Ruhe.

Dan

Dinkiću isplatili 100.000 eura

Osim fiksnih 100 hiljada eura koje su bile zagarantovane kao zarada MD solušna i koje su im isplaćene od marta do juna 2015, toj firmi, koja je registrovana kao DOO sa sjedištem u Beogradu, trebalo je po ugovoru da pripadne još 200 hiljada eura. Montenegroerlajnz (MA) je isplatio firmi MD solušn, čiji je većinski vlasnik bivši ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, preko 100 hiljada eura za konsultantske usluge koje se u avio-saobraćaju inače ne plaćaju konsultantima.

Protiv tajne privatizacije

Ako je istina da nema privatizacije Luke Bar “ispod žita, zašto je problem menadžmentu da se sastane sa nama, kazao je predsjednik Sindikata lučkih radnika članice USSCG Vladimir Obradović. On je istakao da je čudno što je zaposlen neutvrđeni broj ljudi.

Milijardu pozajmili bez saglasnosti Skupštine

Od 2009. do prošle godine Vlada se bez saglasnosti Skupštine zadužila preko milijardu eura. U tom periodu je godišnjim budžetima projektovala zaduženja od ukupno 2,2 milijarde, a zadužila se 3,3 milijarde, precizirali su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Oni su ove podatke saopštili nakon što je Ustavni sud poništio odredbu Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti prema kojoj se Vlada mogla zaduživati bez saglasnosti Skupštine.

Pobjeda

Porto Budva dobila dozvolu

Budvanski sekretarijat za urbanizam izdao je juče dozvolu za gradnju druge, treće i četvrte faze Porto Budve. Suvlasnik Alart centra, kojije investitor ovog stambeno-poslovnog kompleksa, Naser Ramaj platio je opštini četiri miliona eura komunalne naknade 1. novembra.

Daju mikrokredite i garancije za one koji nemaju kolateral

Investiciono razvojni fond planira uvođenje garantnog fonda i mikrokreditiranja, čime će pružiti dodatnu podršku razvoju preduzetništva. Garantni fond je namijenjen licima koja imaju održive projekte, a nemaju kolaterala da bi ušli u biznis.

Ekipi Ekonomskog fakulteta prvo mjesto

Takmičenje debatnih klubova sa četiri fakulteta na temu štednje održano je juče u okviru programa aktivnosti koje Centralna banka realizuje povodom Svjetskog dana štednje. Na poziv CBCG odazvali su se Ekonomski i Fakultet političkih nauka sa Univerziteta Crne Gore, Fakultet za poslovne studije sa Mediterana i Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis sa UDG-a. Po ocjeni stručne komisije pobjedio debatni klub sa Ekonomskog fakulteta

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *