Kina od Boinga naručuje avione u vrijednosti od bilion dolara?

Dodajte komentar

Proizvođač aviona Boing je predvidio zadivljujuću potražnju za novim avionima iz Kini u narednih 20 godina.

U najnovijem istraživanju tržišta, američki proizvođač je predvidio da će kineskim avio-kompanijama u narednih 20 godina biti potrebno više od 7.000 novih aviona.

Ta narudžbina će biti vrijedna više od jednog biliona dolara, ako se predviđanje pokaže tačno, i predstavlja rast od 6,3 odsto u poređenju sa prognozom Boinga napravljenom 2016. godine.

“Stabilan ekonomski rast Kine, značajna ulaganja u infrastrukturu, rastući poslovni modeli avio-kompanija i njihov razvoj podupiru ovu dugoročnu prognozu”, rekao je Rendi Tinset, potpredsjednik za marketing „Boing Komršal Erplejns”-a.

“Očekuje se da će veličina kineske flote rasti brzinom iznad svjetskog prosjeka, a skoro 20 odsto novih svjetskih zahtjeva za avionima će biti od avio-kompanija sa sjedištem u Kini. Kinesko tržište putovanja nastavlja brzi rast prema 200 miliona putnika godišnje”, rekao je Tinset “Sa novim tehnologijama, superiornim mogućnostima i naprednom efikasnošću, porodice 787 i 777 Iks će igrati ključnu ulogu u podršci zahtjevima kineskog tržišta.”

Boing, međutim, neće imati kinesko tržište samo za sebe. Osima starih konkurenata Erbasa, Bombardijera i Embraera, tu su i novi domaći kineski avioni kompanije COMAC, ARJ-21 i najnoviji model C919.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *