Naslovne strane dnevnih novina za 3. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Ispituju kako posluje KAP

Poreska inspekcija ušla je u Kombinat aluminijuma (KAP) u stečaju i sveobuhvatno kontroliše poslovanje, potvrđeno je juče Vijestima iz nekoliko izvora. Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić nije odgovario juče na poziv novinara “Vijesti u vezi sa kontrolom. Iz Uniproma KAP-a Veselina Pejovića rečeno je nezvanično da poreznici njih ne kontrolišu, ali i da ne žele da komentarišu dešavanja u KAP-u…

Država se vraća skijalištima

Vlada je juče odlučila da osnuje preduzeće Skijališta Crne Gore koje će poslovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću i koje će upravljati javnim skijalištima.

Na račun opštine legla 4 miliona

Građevinska kompanija Alart cen, biznismana Nasera Ramaja i Alena Sijarića, uplatila je juče na račun Opštine Budva četiri miliona eura za komunalije za gradnju luksuznog poslovno-apartmanskog kompleksa “Porto Budva” nadaleko od Starog grada.

Dnevne novine

Turoperatori iz Kine obilaze Crnu Goru

Predstavnici turoperatora iz Kine borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, koju je organizovala Nacionalna turistička organizacija (NTO). Grupa turoperatora će tokom posjete obići nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Manastir Ostrog i vinski podrum Šipčanik. U NTO su podsjetili da je u prethodnom periodu organizovan značajan broj studijskih posjeta predstavnika medija i turoperatora iz Kine u cilju upoznavanja kineskog tržišta sa turističkim potencijalima i ponudom Crne Gore.

ODGOVORNOST NA LIDERIMA BALKANA, NE NA BRISELU

Razvoj infrastrukture svih zemalja Balkana je ključan i od Evropske unije (EU) očekujemo da nas snažnije podrži u projektima koji su ključni za naš razvoj, poručio je juče premijer Duško Marković, ali i ukazao da odgovornost u procesu pristupanja Uniji ne smije i ne može biti u Briselu, već među državama regiona i njihovim liderima.

Uskoro avio linija Skoplje-PG-Sarajevo

Premijer Makedonije Zoran Zaev kazao je na sastanku s crnogorskim kolegom Duškom Markovićem da vjeruje da će uspostavljena avio linija Skoplje-Podgorica-Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života

Dan

Ne planiraju otkup akcija A2A

Nacrtom Zakon o budžetu za narednu godinu Vlada nije predvidjela zaduženje po osnovu plaćanja prve rate za kupovinu akcija A2A u Elektroprivredi, saopštili su ,Danu iz Ministarstva ekonomije. Za prvu ratu po osnovu put opcije Vlada, ukoliko odluči da otkupi akcije Italijana u energetskoj kompaniji, treba da izdvoji 35 miliona eura. Rok za isplatu prverateje 1. maj.

Tri Vektre u gubitku 38,6 miliona

Kompanije Dragana Brkovića, u kojima se sprovodi plan reorganizacije Vektra Montenegro, Vektra Jakić i Vektra Boka u prošloj godini su poslovale sa gubitkom od ukupno 38,6 miliona eura. To pokazuju finansijski iskazi

Tajno pripremaju prodaju Luke Bar

DPS i Vlada ponovo pripremaju u tajnosti plan privatizacije Luke Bar kojem će da prethodi njegovo rasparčavanje, kako bi se ovaj postupak olakšao, a luka dala u bescjenje, saopštili su iz SDP-a navodeći da imaju takva saznanja.

Pobjeda

Nije bilo odliva depozita zbog negativne kamate

Glavni izvršni direktor podgoričke NLB Martin Leberle kaže da ova banka nije imala nikakvih promjena u depozitima nakon štoje, kako je Pobjeda pisala, uvela naknadu za upravljanje novcem građana i kompanija preko dva miliona eura.

HTP Velika plaža u plusu 43 hiljade

HTP Velika plažaje za devet mjeseci ove godine ostvarila profit od 42.886 eura. Prihodje bio 288.706 eura. Trošak zaposlenih je bio 71.834, utrošak sirovine 84.243 a ostali rashodi 60.655 eura.

Nude nekretnine za 8,4 miliona

Odbor direktora Vektra Boke raspisao je treći javni poziv za prodaju dijela nepokretnosti po ukupnoj početnoj cijeni od 8,4 miliona eura, što je 1,6 miliona manje nego krajem jula, kad je raspisan prvi konkurs.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *