Alibaba nezaustavljiva – dobit veća 132 odsto

Neto dobit kineskog giganta za onlajn trgovinu “Alibabe” uzletela je za čak 132 odsto u “impresivnom” proteklom kvartalu. Zbog toga je kompanija povećala projekciju rasta prihoda za čitavu godinu.

Neto dobit “Alibabe” je u tri mjeseca zaključno sa 30. septembrom, dostigla 17,67 milijardi juana (2,67 milijardi dolara), što je skok sa 7,62 milijarde juana iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

“Imali smo impresivan kvartal, koji je donio izuzetne rezultate, pri čemu ukupan rast prihoda od 61 odsto ukazuje na snažan zamajac u našem ključnom trgovinskom poslovanju”, navodi se u saopštenju finansijske direktorke Megi Vu.

Prihodi su u tom tromjesečju, inače drugom kvartalu “Alibabine” fiskalne godine, dostigli 55,1 milijardu juana, nadmašivši procjene “Blumbergovih” analitičara od 52 milijarde juana.

Iz tog razloga, kompanija je povećala prognozu rasta prihoda za čitavu fiskalnu godinu na raspon od 49 do 53 odsto, u odnosu na prethodno projektovani rast od 45 do 49 odst.

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *