Alibaba nezaustavljiva – dobit veća 132 odsto

Dodajte komentar

Neto dobit kineskog giganta za onlajn trgovinu “Alibabe” uzletela je za čak 132 odsto u “impresivnom” proteklom kvartalu. Zbog toga je kompanija povećala projekciju rasta prihoda za čitavu godinu.

Neto dobit “Alibabe” je u tri mjeseca zaključno sa 30. septembrom, dostigla 17,67 milijardi juana (2,67 milijardi dolara), što je skok sa 7,62 milijarde juana iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

“Imali smo impresivan kvartal, koji je donio izuzetne rezultate, pri čemu ukupan rast prihoda od 61 odsto ukazuje na snažan zamajac u našem ključnom trgovinskom poslovanju”, navodi se u saopštenju finansijske direktorke Megi Vu.

Prihodi su u tom tromjesečju, inače drugom kvartalu “Alibabine” fiskalne godine, dostigli 55,1 milijardu juana, nadmašivši procjene “Blumbergovih” analitičara od 52 milijarde juana.

Iz tog razloga, kompanija je povećala prognozu rasta prihoda za čitavu fiskalnu godinu na raspon od 49 do 53 odsto, u odnosu na prethodno projektovani rast od 45 do 49 odst.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *