SDP tvrdi da Vlada priprema tajni plan privatizacije Luke Bar

Dodajte komentar
Luka Bar

Poslanica SDP Draginja Vuksanović navodi da je njena partija u saznanju da DPS i Vlada ponovo pripremaju u tajnosti plan privatizacije Luke Bar kojem će da prethodi njeno rasparčavanje kako bi se ovaj postupak olakšao a Luka dala u bescijenje.

“Pod pritiskom SDP i cijele opozicije ali i barske javnosti i svih koji su gradili Luku, DPS je nedavno odustao od nauma da rasproda Luku Bar ali je to očigledno bio samo manevar kojim se kupilo vrijeme da se iza scene pripremi novi plan za ovaj antidržavni posao”, kazala je Vukasnović.

Tvrdi da se SDP-u obraćaju radnici Luke koji znaju da bi iza ove, kao i gotovo svake DPS privatizacije, ostala pustoš.

“Bahatost i pohlepa ide dotle da se kompanija koja je faktički monopol i koja odlično posluje, stvara profit, širi biznis i koja stoga sama može da generiše svoj dalji razvoj i otvara nova radna mjesta, kroz tajne i skrivene dilove namjerava rasprodati. Nedavni podaci o poslovanju Port of Adria kojim su udvostručeni gubici ove kompanije potvrđuju naše ranije navode o kvalitetu ove privatizacije. Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza, lažiranja finansijskih izvještaja i šikaniranja radnika ovaj „strateški investitor“ pokazuje i nesposobnost u poslovanju”, kazala je Vukasnović.

Prema njenim riječima, nema sumnje da bi ista sudbina zadesila i Luku Bar kada bi DPS eksperti za poharu realizovali plan njene prodaje.

“Na kraju upozoravamo DPS eksperte za poharu da ne pokušavaju zakulisno i pefidno da rasprodaju Luku Bar jer im je nećamo dati, kao što nijesmo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna”, poručuje Vukasnović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *