Tramp naložio strožu kontrolu stranaca koji ulaze u SAD

Dodajte komentar

Američki predsjednik Donald Tramp naložio je jačanje programa za provjeru stranaca koji dolaze u SAD, nekoliko sati poslije napada u Njujorku u kojem je poginulo osam i povrijeđeno 11 osoba. Od osam ubijenih, pet je argetinskih prijatelja koji su u Njujork došli na odmor da proslave 30 godina od mature, piše “Gardijan“.

“Upravo sam naredio ministarstvu unutrašnje bezbjednosti da ojačaju program za provjeru koji je već ekstremno strog”, naveo je Tramp na Tviteru i dodao da je “lijepo biti politički korektan, ali ne za takve stvari”.

Napadač je identifikovan kao Uzbekistanac (29) kojeg je u stomak ranio policijac, ali su bolnički izvori naveli da će preživjeti.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, agencija AP je prenijela da je u pitanju Sajfulo Saipov, koji je legalno ušao u SAD 2010. godine i da je vozačku dozvolu dobio u američkoj savezenoj državi Floridi, ali je živio u Nju Džersiju. Vlasti su poslije napada pretresle dom napadača u Nju Džersiju, kao i vozilo parkirano ispred njegove zgrade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *