Srbija: Suficit u budžetu oko 670 miliona eura

Dodajte komentar

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija sada ima suficit od 80 milijardi dinara /oko 670 miliona eura/ i istakla da je Srbija finansijski zdrava i da se može nastaviti sa reformama.

“Zaključili smo u trezoru i oktobar. Imamo suficit od 80 milijardi dinara, gde smo planirali deficit od 46 milijardi dinara /oko 386 miliona eura/. Fantastični rezultati. Ja sam stvarno jako srećna, jako ponosna. Ponosna sam i što sam deo kontinuiteta prethodne Vlade. Građani Srbije trebalo bi da su ponosni na svoju zemlju”, rekla je Brnabićeva RTS-u.

Ona je navela da je juče imala sastanke sa predstavnicima MMF-a i da je prvi put na sastanku sa njima čula da se priča o uspjesima Srbije, naglasivši da se isplaćuje rad i trud pokrenut 2014. godine.

Brnabićeva je potvrdila da će penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara /oko 42 eura/.

“Danas smo u Vladi doneli zaključak o isplati jednokratne pomoći od 5.000 dinara i to će biti isplaćeno 6. novembra. Od 1. januara povećanje svih penzija od pet odsto. Jako značajno povećanje plata u javnoj upravi od pet i deset posto. Razgovaramo sa MMf-om o nekom novom angažmanu. Dobro pazimo šta bi to bilo i na čemu treba da sarađujemo sa njima”, navela je Brnabićeva.

Ona je istakla da je Srbija finansijski zdrava i da se može nastaviti sa reformama.

“Nama više ne treba finansijska podrška iz inostranstva. Mi smo sada finansijski zdravi, finansijski stabilni, finansijski solidni i možemo dalje da nastavimo sa našim reformama”, rekla je Brnabićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *