Naslovne strane dnevnih novina za 1. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Državnoj kasi fali 295 miliona eura

Državna kasa naredne godine biće teška 1,99 milijardi eura na koliko su ukupno projektovani primici budžeta, što je na nivou ovogodišnjih primitaka od dvije milijarde eura, saznaju “Vijesti” od izvora u izvršnoj vlasti. Izvorni prihodi su planirani na 1,698 milijardi eura, dok će ostatak novca od 295,59 miliona koliko nedostaje za pokriće svih troškova država obezbijeti pozajmicama i kreditima.

Karismi i zvanično data Ulcinjska

Skupština akcionara Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjskaa rivijera usvojila je juče Odluku o davanju u dugoročni zakup dijela imovine i objekata tog preduzeća i dala saglasnost na ugovor o zakupu zemljišta, hotela Olimpik i Belvi, na period od 30 godina.

Suza se javila za Bjelasicu radu

Na javni oglas za davanje koncesije za izvorište Čeoče u opštini Bijelo Polje, koji je juče istekao, pristigle su tri ponude od kojih je jedna bila neblagovremena i nije uzeta u razmatranje, dok su ponude firmi Water group iz Kolašina i WBR Grafika iz Bijelog Polja uzete u razmatranje. Osnivači firme Water group su Miro Perović, Boris i Igor Rašković. U okviru firme Water group posluje fabrike vode Suza.

Dnevne novine

Žugić: Isplativo štedjeti jer su banke sigurne

Potpisivanje Sporazuma o realizaciji kampanje Nedjelja štednje prilika je da se javnosti pokaže da nije samo profit bitan komercijalnim i Centralnoj banci (CBCG), već i drugi aspekti društvene odgovornosti, ocijenio je guverner vrhovne monetarne institucije Radoje Žugić.

Crna Gora napredovala devet mjesta

Crna Gora je u ovogodišnjem izvještaju Svjetske banke o lakoći poslovanja Doing business, zauzela 42. mjesto od 190 rangiranih zemalja, što predstavlja napredak za devet pozicija u odnosu na prethodnu godinu.

Furnir iz Nikšića na tržištima Kine i regiona

Nikšićka kompanija Javorak MB konačno se može pohvaliti dobrim poslovnim rezultatima. Tri godine nakon uvođenja stečaja, proizvodi od furnira napravljeni u halama u Nikšiću izvoze se u zemlje regiona, ali i na tržišta Kine i Egipta.

Dan

Umjesto petlje priključni put

Umjesto petlje Smokovac gradiće se priključni put od kilometar i po koji će obezbijediti funkcionalnost prioritetne dionice autoputa Smokovac-Mateševo, tako što će se povezati sa magi.stralnim putem Podgorica-Kolašin, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Poništićemo štetni ugovor

Skupština akcionara HTP “Ulcinjska rivijera, na kojoj su većinu imali predstavnici države i njenih fondova, dala je juče saglasnost na predlog ugovora o zakupu imovine koji je sklopljen sa kompanijom “Karisma hotels Adrijatik…Protiv davanja u zakup imovine izjasnili su se manjinski akcionari koji su i juče, kao i u više narata proteklih mjeseci, ponovili da je predlog ugovora štetan za sve akcionare, i da će,
kao takav, priJe ili kasnije, biti poništen.

Bebama po 400 eura

Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić potpisao je juče sporazum sa glavnim izvršnim direktorima poslovnih banaka u Crnoj Gori povodom “Nedjelje štednje. Ove godine smo za svako dijete rođeno u periodu od 31. oktobra do 6. novembra obezbijedili 200 eura, a roditelji koji otvore račun kod neke od banaka će imati priliku i da od komercijalne banke dobiju 200 eura. To znači početak života sa 400 eura štednje…

Pobjeda

Bolje povezati preduzetnike

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković i hrvatski ambasador Veselko Grubišić podržali su ideju da se omogući bolja povezanost menadžera i preduzetnika iz Boke Kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Najviše troše Podgorica, Danilovgrad i Cetinje

U septembru je potrošeno 187,5 miliona kilovat-sati struje, 27 odsto manje nego u avgustu. IZ CEDIS-a je saopšteno da je 35 odsto energije potrošeno u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, kao i da je očitano 346.800 mjernih mjesta, odnosno 92 odsto. Njihove ekipe su 1.700 puta intervenisale na terenu, a vrijednost radova na održavanju objekata je 520.000 eura. Počela je izgradnja trafostanice 35/10kV Novi Ulcinj čija ukupna vrijednost, uključujući vodove, iznosi dva miliona eura.

Lutrija u gubitku pola miliona eura

Lutrija Crne Gore je za devet mjeseci ove godine napravila gubitak od 504.095 eura, što je četiri puta više nego u istom periodu prošle godine.
– Prihod im je bio 1,04 miliona, a reshod 1,476 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *