Luksuz od 300.000 eura inspirisan Bugatti Chironom (foto)

Dodajte komentar

Ovaj francuski hiperautomobil je vrhunac inženjeringa automobilske industrije. Samim tim, razumljivo nam je zašto je časovničarski brend Parmigiani Fleurier dao sve od sebe kada je kreirao časovnik koji predstavlja refleksiju mehaničke genijalnosti ovog automobila sa 1500 konjskih snaga. Prošle godine, ovaj časovničarski brend dao nam je uvid u Parmigiani Fleurier Bugatti Type 390 u formi koncept časovnika, kada je Chiron tek lansiran. Sada imamo prilike da ga vidimo u cjelosti i moramo odmah priznati da nas očarava baš kao i automobil kojim je inspirisan.

Saradnja Parmigiani Fleurier i Bugatti brenda otpočela je 2004.godine, i ovo partnerstvo izrodilo je neke sjajne časovnike sa neobičnim dizajnima i unikatnim mehanizmima. Type 390 nastavlja sa ovom tradicijom i posjeduje veoma interesantnu arhitekturu, koja štiti vrhunski osmišljeni mehanizam. Pokreće ga Caliber PF390, novi cilindrični mehanizam sa letećim turbijonom, sa patentiranim trougaonim sistemom opruga. Ovaj patentirani kalibar ima rezervu energije od 80 sati.

Oblik njegovoj jedinstvenog kućišta ima siluetu koja nas odmah podsjeća na Chiron. Sa dimenzijama 57.7 mm sa 42.2 mm, ovo kućište koristi inovativni mehanizam koji mu dozvoljava da se rotira pod uglom od dvanaest stepeni, kako bi savršeno odgovaralo svakom ručnom zglobu.

Bugatti Type 390 model dostupan je u verzijama od bijelog ili roze zlata, pri čemu je svaka verzija ograničena na samo deset komada. Jedan od njih može biti vaš po cijeni od 300.000 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *