Statis bi da gradi kako Budva kaže?

Dodajte komentar

Opština Budva zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) da prekine postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji “Adriatic properties” grčkog biznismena Petrosa Statisa za gradnju novog kompleksa u Miločerskom parku.

To je zatražila predstavnica Sekretarijata za zaštitu imovine na raspravi održanoj krajem prošle sedmice u MORT-u.

Predstavnici Statisove firme ocijenili su da nema potrebe da se postupak prekida i zatražili organizovanje sastanka sa predstavnicima Opštine, u cilju nalaženja adekvatnog rješenja.

To rješenje, kako su naveli, zadovoljilo bi interes investitora u vezi sa izgradnjom novog hotela Kraljičina plaža, ali i lokalne samouprave i stanovništva.

Sekretar za zaštitu imovine Nikola Plamenac u dopisu gradonačelniku Draganu Krapoviću i predsjedniku Skupštine Đorđiju Vujoviću navodi da su predstavnici investitora izrazili spremnost da projekat izgradnje hotela i depadansa usaglase sa stavom Opštine i interesima lokalnog stanovništva.

Napomenuo je da su investitori dostavili projekat izgradnje i da se on nalazi u Sekretarijatu.

“Predlažem zakazivanja sastanka na kome bi stručne službe Opštine Budva predočile stanje. Nakon toga bi se stekli uslovi za održavanje sastanka sa investitorima”.

Opština Budva dobila je svojstvo stranke u postupku, a njeni predstavnici na raspravama u MORT-u insistiraju na poštovanju Odluke o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka.

Na taj način se suprotstavljaju izgradnji novih i proširivanju kapaciteta postojećih objekata u tom nekada elitnom hotelskom kompleksu.

Skupština Opštine nedavno je usvojila odluku čiji je osnovni cillj da se spriječi izgradnja apartmana i stanova za tržište u samom srcu Miločera.

Programskim zadatkom, na ukupno 35 hektara, predviđeno je da bude ukupno oko 47 hiljada kvadrata bruto-građevinske površine, postojeće i novoizgrađene.

Statisovoj firmi omogućeno je da izgradi na mjestu starog izgradi veći hotel, sa 60 soba, ukupne bruto-građevinske površine od 22 hiljade kvadrata.

Uz hotel je predviđena i gradnja depadansa sa 66 luksuznih apartmana.

“Adriatic properties” je dugoročni zakupac grad hotela Sveti Stefan i vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža, prema ugovorima zaključenim 2007. sa HG Budvanska rivijera, odnosno HTP Miločer.

Skupština Crne Gore lani je aminovala aneks ugovora po kome je produžen zakup hotela Sveti Stefan i Kraljičina plaža i vile Miločer sa 30 na 42 godine.

Zemljište uz Kraljičinu plažu, gdje se planira gradnja zgarde sa apartmanina, dato je na 90 godina zakupa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *