TUI i Ulcinjani traže od Vlade da gradi aerodrom u zaleđu Velike plaže

Dodajte komentar

Predstavnici TUI-a najveće svjetske kompanije za putovanje i turizam zatražili su od Vlade da ozbiljno razmotri mogućnost gradnje aerodroma u Ulcinju. Takođe, Opština Ulcinj je u svojim strateškim planovima predvidjela gradnju sportskog i putničkog aerodroma u zaleđu Velike plaže.

Izvor Portala Analitika iz Vlade kazao nam je da se inicijativa TUI-a i Opštine Ulcinj mora ozbiljno uzeti u razmatranje.

Podsjeća da su predstavnici TUI-a i Karisme, tokom susreta sa premijerom Duškom Markovićem, krajem prošle sedmice, interesovali da li Vlada planira gradnju aerodroma u regionu Ulcinja.

Takođe, delegacija TUI-a i Karisme, koju je prevodio član Izvršnog odbora TUI Grupe Dejvid Brling saopštila je premijeru da naredne godine planira da otvori više novih avionskih linija kojima bi u Crnu Goru dolazili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Belgije, Holandije, skandinavskih zemalja, Rusije i Poljske.

U Strateškom planu opštine Ulcinj, takođe, navodi se da treba da se do 2020. godine pristupi izradi plana i planske dokumentacije za izgradnju sportskog i putničkog aerodroma.

TUI Grupa u svom portfolio drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija. Integrisana ponuda opslužuje 20 miliona u 180 regija.

U finansijskoj 2015/16. godini TUI Grupa, sa 67.000 zaposlenih, ostvarila je prihod od 17,2 milijarde eura i operativni rezultat od milijardu eura.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *