Prosječna zarada u septembru 511 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je, prema podacima Monstata, iznosila je 511 eura i bila je 0,4 odsto veća u odnosu na avgust.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u poređenju sa istim prošlogodišnjim mjesecom porasla je dva odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 odsto.

Prosječna bruto zarada u septembru je iznosila 767 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru u odnosu na avgust zabilježile rast od 0,9 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu pale 0,5 odsto.

Prosječne neto zarade u septembru su u odnosu na avgust porasle u sektorima umjetnost zabava i rekreacija 5,5 odsto, poslovanje sa nekretninama 4,4 odsto, snabdijevanje električnom energijom 3,7 odsto, vađenje ruda i kamena 3,1 odsto, usluge smještaja i ishrane 2,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,8 odsto.

Rast je zabilježen u sektorima snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,7 odsto, saobraćaj i skladištenje 1,5 odsto, prerađivačka industrija 0,9 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti, finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja po 0,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti i trgovina na veliko i malo po 0,3 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 5,5 odsto, informisanje i komunikacije 1,9 odsto, obrazovanje 0,8 odsto, državna uprava i odbrana 0,3 odsto, zdravstena i socijačna zaštita i građevinarstvo po 0,2 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *