Konferencija o ekonomiji Economic Conference Montenegro 2017, 2. i 3. novembra

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom nauke organizuje sedmu regionalnu Konferenciju o ekonomiji-Montenegro 2017, koja će se održati 2. i 3. novembra u budvanskom hotelu “Splendid”, uz učešće oko 500 predstavnika vlada, poslovne zajednice, naučne i stručne javnosti sa Balkana i šire.

Iz PKCG je saopšteno da će na skupu, čija je tema “Izazovi na putu ka Evropskoj uniji” biti potencirana neraskidiva veza privrede i nauke, pa će ugledni naučnici porijeklom sa crnogorskog prostora, koji su se potvrdili u inostranstvu, radeći u najprestižnijim institutima, univerzitetima i kompanijama, pružiti poseban doprinos kvalitetu debate.

Skup će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik PKCG Velimir Mijušković i premijer Duško Marković, a na prvom panelu govoriće se o regionu nakon četiri godine Berlinskog procesa.

Viđenje njegovih dostignuća i budućih očekivanja, kako je predviđeno, daće čelnici izvršne vlasti sa Zapadnog Balkana, predsjednici Vlada Crne Gore i Makedonije, Duško Marković i Zoran Zaev, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić. U najavi je učešće predsjednika Vlade Albanije, Edi Rame.

Potpredsjednik EBRD, Pjer Heilbron, predstaviće planove za predstojeći samit u Londonu u okviru Berlinskog procesa. Moderator panela je generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Goran Svilanović, a očekuje se i dolazak specijalnog izaslanika za Balkan premijerke Velike Britanije, Tereze Mej, budući da je ta zemlja domaćin Samita 2018. Na panelima će učestvovati ministri nauke, razvoja i preduzetništva iz regiona, zatim savremeni filozofi i istoričari, profesori univerziteta, bivši diplomate i državnici uključujući i nekadašnjeg slovenačkog predsjednika Milana Kučana, kao i bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Iz PKCG saopšteno je da će zaključke konferencije predstaviti profesor dr Saša Popović, predsjednik Saveza ekonomista Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *