Triglav ulazi na makedonsko tržište

Nakon ovogodišnjeg ulaska na tržište penzijskih osiguranja u Bosni i Hercegovini, Triglav grupa osnivanjem društva Triglav osiguranje života ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja.

Ova osiguravajuća kuća je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, s tržišnim učešćem od 18% i zauzima vodeće mjesto, prenosi portal SEEbiz.

Očekuje se da će rad na tom tržištu biti zahtjevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u državi. Trenutno na njemu posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji. Triglav grupa ulazi na to tržište sa svojim konkurentskim prednostima, a prije svega sa svojim jakim brendom, kvalitetnim proizvodima i odgovarajućim znanjem. Grupa će na tom dijelu tržišta osiguranja, u skladu s postojećim zakonima, djelovati kroz novoosnovano Društvo Triglav osiguruvanje život.

Triglav grupa je svojom strategijom 2017 – 2020. odredila pravce svog djelovanja, sa planiranim razvojem oslonjena je na dva stupa poslovanja. To su osiguranja i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Triglav grupa namjerava, u dijelu osiguranja, da i dalje razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenom rasta. U to spadaju životna, zdravstvena i mirovinska osiguranja.

Check Also

Zapadni Balkan: Najviše penzije u Hrvatskoj i Crnoj Gori, najniže u BiH i Srbiji

Mnogi penzioneri u zemljama regije Zapadnog Balkana spadaju u dio populacije koja živi u dosta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *