Naslovne strane dnevnih novina za 28. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Karisma dobila poreske olakšice

Konzorcijum kompanija Karisma koji je zakupac dijela imovine hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera u narednih 30 godina Vlada je oslobodila plaćanja poreza na nepokretnosti. Tu obavezu će plaćati zakupodavac (Ulcinjska rivijera) pokazuju podaci iz Ugovora u koji su manjinski akcionari imali uvid.

Grci poranili sa ocjenama o nafti

Informacije grčke kompanije Energian oli and gas o procjeni komercijalnih rezervi prirodnog gasa i nafte u opštini Ulcinj su preuranjene, posebno ako se ima u vidu da je istraživanje koje je ta kompanija radila sa holandskim partnerima bazirano na podacima koje je ranije uradio kotorski Jugopetrol i koje je predao državi. To je za Vijesti kazao Veselin Kovačević koji je bio predsjednik Vladine Komisije za izradu stručne dokumentacije i podataka istraživanja za pripremu tendera za istraživanje nafte i gasa u podmorju Crne Gore…

Ulažu 1,5 miliona eura u modernizaciju opreme

Kompanija Aerodromi Crne Gore (ACG) raspisala je ovih dana više tendera za nabavku nove opreme za opsluživanje vazduhoplova, kao i nove sigurnosne i kontradiverzione opreme. Ukupna vrijednost tendera je oko 1,5 miliona eura, a nova oprema je najvećim dijelu se nabavlja za potrebe aerodroma u Tivtu.

Dnevne novine

Ne smiju se dozvoliti propusti sa investitorima

Crna Gora ne smije dozvoliti nikakve propuste, posebno kada je riječ o prestižnim partnerima. Želimo da investitorima predamo čistu situaciju u kojoj nema nikakvih izazova, ni u uslovima, ni u rokovima, da mogu da šire poslovanje i zapošljavaju naše ljude, poručio je premijer Duško Marković.

Crnogorci uštedjeli više od 1,6 milijardi eura

Crnogorski građani na štednim računima posjeduju više od 1,6 milijardi eura, kazali su u Udruženju banaka Crne Gore (UBCG), koje će se aktivnije uključiti u obilježavanje dana štednje u prvoj sedmici novembra.

Radnici i država dijele 18,48 miliona eura

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Veselin Perišić podnio je Privrednom sudu nacrt rješenja prve djelimične diobe od 18,48 miliona eura, kojom je predviđeno potpuno namirenje potraživanja povjerioca prvog i drugog isplatnog reda.

Dan

Vlada se zadužuje 150 miliona do kraja godine

Vlada je do sada u ovoj godini pozajmila 255 miliona eura, dok će se do kraja godine zadužiti još skoro 150 miliona eura. Planirano je da se do kraja godine uzme 67 miliona za autoput, dok po Zakonu o bucetu imaju mogućnost da uz sredstva za autoput pozajme još 81,5 miliona za finansiranje dugova i deficita. Po Zakonu o budžetu imaju mogućnost da do kraja godine pozajme još 200 miliona eura.

Htjeli bi aerodrom blizu Ulcinja

Ulazak renomiranih turističkih kompaniJa, TUI i Karisma hotels& rizorts, na crnogorsKo tržište predstavlja početak strateškog partnerstva gđe postoji veliki prostor za proširenje saradnje na novim projektima, ocijenili su njihovi predstavnici na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem.

Jugoslavija umjesto Sindčela

Nikšićka kompanija Helada Mont je u renoviranje bivšeg hotela Sindčel, koji su kupili iz stečaja na licitaciji, uložila više od milion eura, saopšteno je prilikom otvaranja objekta koji će od sada nositi i novo ime “Jugoslavija. Pi-ar kompanije Tamara Dragnić istakla je na svečanosti da hotel ima četiri zvjezdice i da, između ostalog, raspolaže sa 13 moderno opremljenih soba.

Pobjeda

Firme kupile 90, građani 210 stanova

Porto Montenegro je do sada prodao 300 stanova, od čega 90 kompanijama, a 210 fizičkim licima, saopštenoje Pobjedi iz ove kompanije.Koliko je kroz prodaju stanova naplaćeno i vraćeno PDV nijesmo uspjeli saznati jer, kako je objašnjeno iz Poreske uprave, prihod se prijavljuje mjesečno zbirno, bez obzira na vrstu proizvoda ili usluge.

Kazna glavnom gradu šest miliona

Prvostepenom presudom glavni grad će “Zetagradnji morati da plati šest miliona eura zbog dvogodišnjeg kašnjenja sa izgradnjom zgrade kod gradskog stadiona. Time je, kako se navodi u presudi, usvojeno 82 odsto tužbenog zahtjeva, jer je sutkinja Dijana Raičković odbila zahtjev da se isplati 1,3 miliona za naknadu štete sa kamatom.

Isplatiti otpremnine za još 78 penzionera

Osnovni sud u Podgorici doniojejoš jednu presudu u korist grupe bivših radnika KAP-a koji su tražili isplatu otpremnina po leks specijalisu kojije donesen u julu 2015. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *