Binfo brojke: Poslovna “mapa” Herceg Novog

Dodajte komentar

Herceg Novi će sutra obilježiti 28. oktobar, Dan oslobođenja grada!?

Herceg Novi je grad cvijeća, sunca, glumaca, slikara i pjesnika, smješten na terasama obronaka Orjenske planine.Ima i starijih gradova na ovoj obali, možda ljepših i bogatijih, ali Herceg Novi ima izazovan i nesvakidašnji koktel klime, prirode, kulturno-istorijskih spomenika i turizma.⛱️

Trenutno je ovoj opštini aktivno 2.557 preduzeća, što je čini 4. opštinom u Crnoj Gori po broju aktivnih preduzeća (301 preduzeće više nego što je bilo na kraju 2015.)?

Bilanse za poslovnu 2016.godinu predalo je 1.575 preduzeća, od čega je 1.500 mikro preduzeća, 64 malih preduzeća, 10 srednjih i 1 veliko preduzeće po zvaničnoj klasifikaciji. Ove kompanije zapošljavaju ukupno 7.033 lica.?‍??‍??‍??‍?

Tokom 2016, preduzeća registrovana u ovom gradu ostvarila su prihod od EUR 259.4 mil, što je čak 23% više nego 2015. godine.?

Po ostvarenim prihodima preduzeća, Herceg Novi je 5. opština u Crnoj Gori u 2016. godini.?

Neto dobit nakon oporezivanja ostvarilo je 662 preduzeća, u ukupnoj vrijednosti EUR 19,1 mil. Zanimljivo je da su 4 kompanije ostvarile neto dobit u iznosu većem od EUR 1,0 mil.?

Tri najveća preduzeća po prihodima, koja su uz to i pozitivno poslovala su:

  1. PIZZAROTTI MONTENEGRO doo Herceg Novi
  2. ŠKORPION doo Herceg Novi
  3. AQUAMONT doo Herceg Novi

Čestitamo predstojeći praznik svim Novljanima!??

✔️‼️⏩Lako i jednostavno zatražite besplatan testni pristup našem servisu BInfo na adresi http://www.biconsulting.me/naruci.php i imaćete sve podatke o crnogorskim preduzećima, kao i o preduzećima iz regiona (Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija)!????????

[Photo: Turistička organizacija HN]

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *