Visa ostvarila 11 posto veću kvartalnu neto dobit

Dodajte komentar

Vodeća kartičarska kompanija u svijetu Visa Inc. u srijedu je izvijestila o većoj kvartalnoj neto dobiti dobrim dijelom zahvaljujući kupovini Vise Europe i većem korišćenju kartica.

Neto dobit u tromjesečnom razdoblju zaključno s septembrom, inače zadnjem tromjesečju u toj kompaniji, iznosila je 2,14 milijardi dolara.

Ukupni poslovni prihodi u istom su razdoblju poskočili 14 posto, na 4,86 milijardi dolara, odražavajući rast iznosa transakcija i broja sprovedenih transakcija.

Ukupan iznos kartičnih plaćanja u tri mjeseca od jula do septembra uvećan je za 9,8 posto, na 1.930 milijardi dolara, iskazano prema stalnom kursu valute. U njihovu ukupnom iznosu Sjedinjene Države učestvovale su sa oko 43 posto.

Vrijednost prekograničnih transakcija, odnosno onih obavljenih izvan SAD-a, uvećana je za 10 posto u tom zadnjem tromjesečju fiskalne godine kartičarske kompanije u poređenju s istim razdobljem godine ranije.

Izvještaj takođe pokazuje da su ukupni poslovni rashodi kompanije neznatno porasli u posmatranom razdoblju, na 1,64 milijarde dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *