SGBM donirala 12.000 eura školama i vrtićima u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro donirala je didaktička sredstva školama i vrtićima u vrijednosti 12.000 eura. Ova akcija nastavak je prošlogodišnjeg projekta tokom kojeg su dvadesetčetiri obrazovne ustanove dobile računarsku i didaktičku opremu.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete za svaku od škola i predškolskih ustanova odabran je odgovarajući set didaktičkih sredstava koji će omogućiti odvijanje nastave na interesantan, raznovrstan i maštovit način u svakoj od vaspitno-obrazovnih jedinica.

Didaktička sredstva za unapređenje odvijanja procesa nastave dobili su: OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama, OŠ „Marko Miljanov“ i OŠ „Pavle Žižić“ u Bijelom Polju, OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, OŠ „ Maršal Tito“ u Ulcinju, kao i OŠ „ Branko Božović“, OŠ „Vladimir Nazor“, OŠ „Vlado Milić“, OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin“ i OŠ „Radojica Perović“ u Podgorici.

Didaktiku za najmlađe mališane dobile su i predškolske ustanove PU „Vukosava Mašanović Ivanović“ u Baru i PU „Radost“ u Kotoru, dok je u sklopu ovog projekta računarska oprema opredijeljena Srednjoj stručnoj školi u Rožajama, a oprema za video projekciju osnovnoj školi u Radanovićima.

Povodom ove donacije, u ime Ministarstva prosvjete, Arijana Nikolić Vučinić, direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje izjavila je:

„U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, za škole i predškolske ustanove, odabran je odgovarajući set didaktičkih sredstava koji će omogućiti odvijanje nastave na interesantan, raznovrstan i maštovit način u svakoj od vaspitno-obrazovnih ustanova. Posebno je fokus stavljen na đecu sa intelektualnim i smetnjama iz spektra autizma, a što je bio i kriterijum odabira škola. Ova didaktička sredstva će olakšati nastavnicima rad koji vodi ne samo akademskim nego i razvojnim postignućima ove đece. Ona istovremeno podstiču njihovu interakciju sa vršnjacima na zanimljiv i način koji se dešava putem učenja kroz igru.“

Portparol Societe Generale banke Montenegro, Slađana Radović, kazala je da je banka i ove godine, kako i svake prethodne nastavila sa podrškom obrazovnim ustanovama.

“Drago nam je što na taj način doprinosimo poboljšanju i raznovrsnosti u izvođenju nastave u našim školama i vrtićima. Sigurna sam da će nova didaktička sredstva koristiti lakšem i boljem usvajanju znanja najmlađih jer su namjenski odabrana sa velikom pažnjom i posvećenošću“,  kazala je Radović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *