Naslovne strane dnevnih novina za 25. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Za 9 mjeseci udvostručen gubitak Port of Adria

Tokom devet mjeseci ove godine Port of Adria iz Bara izgubila je 1,23 miliona eura, što je više nego dvostruko veći gubitak u odnosu na isti period lani kada je iznosio 613 hiljada eura, pokazuju podaci iz izvještaja objavljenog na sajtu Montenegroberze.

Otišao posrednik Manka sa Milom

Nakon više od deset godina angažovanja u najužem rukovodstvu projekta Porto Montenegro, crnogorski biznismen Mladen Miranović napustio je kompaniju Adriatic Marinas koja stoji iza te investicije, saznaju “Vijesti”.

Jugopetrol ulazi i u biznis sa strujom

Jugopetrol, koji ove godine proslavlja 70 godina poslovanja, do sada je u Crnu Goru uložio 100 miliona eura, saopštio je njegov izvršni direktor Antonis Semelides, i dodao da je to kompanija koja se poštuje i kojoj se najviše vjeruje.

Dnevne novine

Uslovi za investiranje u energetiku isti kao u EU

Svaki investitor u Crnoj Gori ima iste uslove investiranja u sektoru energetike kao u bilo kojoj zemlji Evropske unije, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, ističući da je izgradnja podmorskog energetskog kabla između naše države i Italije trenutno najznačajniji projekat u ovoj oblasti.

Jugopetrol uložio 100 miliona u Crnu Goru

Kompanija Jugopetrol je do sada u Crnu Goru uložila 100 miliona eura, saopštio je juče njen izvršni direktor Antonis Semelides, najavljujući da će u budućnosti postati dio energetskog sektora.

Lakši vizni režim uvećaće broj kineskih turista

Pojednostavljeni vizni režim za kineske turiste i uvođenje direktne avio-linije na relaciji Peking-Beograd, posredstvom koje agencija Fly Montenegro dovodi turiste u Crnu Goru, trebalo bi da pokrene veći broj dolazaka iz Kine, smatraju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO).

Dan

Uložili 100 miliona

Helenik petroleum (HP), koji je 15 godina većinski vlasnik Jugopetrola, uložio je u Crnu Goru 100 miliona eura, saopštio je izvršni direktor HP grupe Gregoris Stergiolius. Jugopetrol je juče obilježio 70 godina postojanja, a Helenik petroleum 15 godina otkako upravljaju tom kompanijom.

Aerodromima ne treba pomoć države

Dok traju skandali oko Montenegroerlajnza (MA) i famozne petlje, kojima se od građana pripremaju otimanja novih desetina miliona eura, ministar saobraćaja Osman Nurković po ko zna koji put ponavlja neistine oko mogućnosti razvoja Aerodroma CG, kazala je poslanik SDP-a Draginja Vuksanović.

Hoće da prikrije kriminal iz fotelje

Bivši direktor rožaJskog Šumarstva Emin Kalač, koji je godinama rukovodio ovdašnjim šumama, poručio je doskorašnjem direktoru Poslovne jedinice Uprave za šume u Rožajama Faruku Kalaču da prestane da se dodvorava svom partijskom šefu Ivanu Brajoviću i koalicionom partneru Milu Đukanoviću, kako bi ga ponovo postavili na rukovodeću funkciju.

Pobjeda

Poglavlje energetike u procesu zatvaranja

Svaki investitor u Crnoj Gori ima iste uslove u sektoru energetike kao u bilo kojoj zemlji Evropske unije, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na forumu Kapija Balkana Crna Gora 2017, koji se održava u Podgorici. Cilj forumaje jačanje saradnje Crne Gore i Izraela.

Podaci nijesu ugroženi

Direktor Fonda zdravstva Sead Čirgić jučeje saopštio da cijene preporuke DRI i da već rade na njihovom ispunjavanju. Preporuke se odnose na uvođenje dodatnih mjera i procedura koje će doprinijeti većem stepenu sigurnosti i bezbjednosti podataka.

Nije razduženo 239 putnih naloga vrijednih 120.0785 eura

DRI je dala pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na finansijski izvještaj Skupštine za prošlu godinu i negativno na usklađenost poslovanja sa zakonima. Parlamentu je ostavljen rok od šest mjeseci da izvijeste DRI o radnjama preduzetim po preporukama. U izvještaju državne revizije, koji su sačinili senatori dr Branislav Radulović i dr Milan Dabović, kaže se da 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura nijesu razduženi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *