Viber pregovara s trgovcima u regionu o lansiranju e-trade usluge

Dodajte komentar

Viber, vodeća globalna aplikacija za poruke, pregovara s vodećim trgovcima u jugoistočnoj Evropi (SEE) u pokušaju da iskoristi potencijale regije u rastućoj e-trgovini, kazao je Atanas Raykov, direktor razvoja poslovanja za CIS i Srednju i Istočnu Evropu (SIE) za SeeNews.

„Već smo u razgovorima s našim prvim partnerima, koji su čelnici u određenim vertikalama gdje vidimo najveću priliku za zajednički rad“, rekao je Raykov u intervjuu SeeNewsu na marginama regionalne konferencije koju su organizovali United Partners i Udrženje za međunarodne odnose s javnošću u Sofiji prošle sedmice.

„Vidimo mnogo zanimljivih stvari koje se događaju u e-trgovini u regiji“, dodao je Raykov.

E-trgovina u jugoistočnoj Evropi, iako dobija zamah na krilima rastuće potrošnje, ostaje ispod prosjeka EU.

U Bugarskoj je online trgovina povećana za 14 odsto u 2016. godini, brže od prosječne stope od 12% odsto zabilježene u Evropi u istoj godini, izjavio je zamjenik ministra za informacijsku tehnologiju i komunikacije zemlje Dimitar Genovski početkom ove godine.

Međutim, prema podacima Eurostata, bugarske kompanije, koje su generisale online prodaju u 2016. godini, predstavljale su samo devet odsto firmi koje djeluju u zemlji.

SEEbiz

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *