Naslovne strane dnevnih novina za 24. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Založili zgrade za 900.000 u Prvoj

Nacionalni avioprevoznik Montenegro erlajns (MA) uzeo je tokom septembra dva nova kratkoročna kredita od 550 i 350 hiljada kod Prve banke, založivši pod nove hipoteke poslovni prostor u zgradi Normal kompani na Bulevaru Svetog Petra Cetinjslcog i svoju poslovnu zgradu u Beogradskoj ulici.

Neto profit CGES-a 2,65 miliona eura

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) tokom tri kvartala ove godine ostvario je neto profit u iznosu 2,65 miliona eura, pokazuju podaci iz bilansa uspjeha objavljeni na veb sajtu Motenegroberze. U uporednom periodu prošle godine ostvarena je neto dobit u iznosu 1,52 miliona eura.

Male akcionare tjeraju iz nadzora

Nacrt novog zakona o privrednim društvima, ukoliko se usvoji u Skupštini, pored konfuzije koju će izazvati omogućavanjem različitog načina upravljanja kompanijama, krije veliku opasnost po manjinske akcionare, a njegovi efekti mogu dodatno urušiti ionako slabašno povjerenje u tržište kapitala, ocijenio je juče za Vijesti ekonomslđ analitičar Mladen Bojanić.

Dnevne novine

Elaborat o Montenegro erlajnsu do kraja godine

Nacionalna aviokompanija Montenegro erlajns (MA) mora da postoji, ali bi trebalo naći način da tačno znamo koliko to košta Crnu Goru, smatra ministar finansija Darko Radunović. Potrebno je, istakao je on, napraviti održiv sistem kako bi kompanija funkcionisala, o čemu će Vlada odlučivati do kraja godine.

Počelo predstavljanje IPARD like 2.3

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja juče je u Podgorici počelo sa predstavljanjem IPARD Like 2.3, trećeg projekta bespovratne podrške investicijama, u okviru kojeg će proizvođači dobiti još jednu mogućnost da započnu iLi unaprijede preradu poLjoprivrednih proizvoda.

ČIJI SU NAŠI STARTAPI

Beeand.Me, The Badger, TourVia.me, More Money, TaLkini, samo su neki od startapa koje su pokrenuli stručnjaci i timovi iz Crne Gore, a koji su stacionirani u SAD, Varšavi, Estoniji i drugim zemljama širom svijeta.

Dan

Zbog kršenja zakona platili 28,4 miliona

Državne institucije platile su u prošloj godini 28.4 miliona eura po osnovu sudskih odluka. Ovu sumu isplatilo je 36 potrošačkih jedinica Vlade, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI) prilikom revizije završnog računa budžeta za 2016. godinu.

Cijene će rasti do jedan odsto

Povećanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) i akciza ne može ugroziti privredu i životni standard, ali može doći do inflacije, ne veće od jedan odsto, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

Opština treba da odluči o Luci

Dobijanje dugoročne koncesije nešto je što bi trebalo da obezbijedi mogućnost “Luci Kotor da traži strateškog partnera. Dilema nikada nije postojala oko privatizacije “Luke Kotor, saopštio je Andrija Lompar, predsjednik opštinskog odbora SD Kotor.

Pobjeda

NLB naplaćuje čuvanje preko dva miliona

NLB banka je prva u Crnoj Gori počela da naplaćuje kompanijama i građanima držanje preko dva miliona eura. To je juče saopšteno Pobjedi iz ove banke. Oni tvrde da se ne radi o negativnoj kamati na depozite nego o naknadi za upravljanje novcem klijenata koji imaju depozite veće od dva miliona eura.

Nije obezbijeđena sigurnost podataka osiguranika

Informacioni sistem Fonda za zdravstveno osiguranje obezbjeđuje ažurnu evidenciju osiguranika i čuvanje podataka, ali u dovoljnoj mjeri ne obezbjeđuje njihovu sigurnost utvrđenu mjerama informacione bezbjednosti i standardima iz ove oblasti, navodi se u izvještaju o reviziji informacionog sistema tog fonda.

Budi odgovoran među 17 najboljih u Evropi

Projekat “Budi odgovoran” jedan je od 17 pobjednika od 144 učesnika međunarodnog takmičenja European Youth Award iz Evrope i Mediterana saopšteno je juče iz Ministarstva finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *