Smijenjen Odbor direktora Barske plovidbe

1 komentar

Četvorica članova odbora direktora “Barske plovidbe” koji su predstavljali državni kapital nisu dobili podršku Vlade i fondova da upravljaju tom pomorskom kompanijom iako su izabrani prije nepuna četiri mjeseca.

Na juče održanoj vanrednoj skupštini akcionara izabran je novi odbor direktora, koji čine kapetan Ljubo Kočović, kapetan Radojica Lazarević, Predrag Ivanović, Bedrija Bibezić kao predstavnik državnog kapitala i Miloš Raičević kao predstavnik manjinskih akcionara. Za predsjednika borda će vjerovatno biti izabran kapetan Kočović.

Dosadašnji odbor direktora, koji su činili Branislav Ćalić, Slobodan Leković i Isad Kurpejović, razriješen je dužnosti, dok je peti član odboradirektora, aktivni policajac Vojo Bojović, podnio ostavku.

Predstavnici države odbili su i predlog da se za nezavisnog revizora izabere MV konsalt, kao i odluku o prestanku finansiranja “Prekookeanske plovidbe od strane “Barske plovidbe.

Prema saznanjima “Dana”, Ćalić je sa smijenjenim članovima borda donio odluku da se obustavi finansiranje “Prekookeanske, koja praktično postoji samo na papiru i u dva sudska spora. Izvršni direktor “Barske plovidbe” Milo Paunović nije isplaćivao novac na račun “Prekookeanske plovidbe”, koji je inače blokiran, nekoliko meseci. Kako nezvanično saznajemo, “Barskaplovidbaje do sada na račun “Prekookeanske uplatilapreko 1,6 miliona eura.

Dosadašnji predsjednik odbora direktora Branislav Ćalić je potvrdio da nije podržao projekat kupovine, odnosno finansiranja izgradnje putničkog broda u Kini, u iznosu od 50 miliona eura, iz razloga jer “Barska plovidba nema taj novac, a Vlada je već dala garancije za dva teretna broda za koje rate dospijevaju polovinom sledeće godine. Prema njegovim riječima, Vlada godinama nije imala realnu sliku poslovanja “Barske plovidbe, a Ćalić je kazao i da kompanija godinama posluje sa gubicima.

Dan

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hehehe kao i direktora luke bar sada i predsjednika odbora direktora, obojica bez i jednog konkretnog rezultata u upravljanju i rukovodjenju lukom, uhljebljuju po partijskom nalogu birokrate patispanj vlade… cemu onda ovaj naslov kao da se desava nesto korisno CG ekonomiji?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *