Poreska uprava

Poreska uprava traži stečaj u četiri kompanije

Poreska uprava zatražila je otvaranje stečaja u firmama Komerc Keka, Put Bar i Montenegro Security Service zbog ukupnog duga od 2,96 miliona eura, kao i u kolašinskoj fabrici vode Lipovo usljed neprijavljivanj a za reprogram.

Komerc Keka, Put Bar i Montenegro Security Service imali su rješenje o reprogramu, ali im je ono ukinuto jer nijesu izmirili jednokratnu uplatu, u skladu sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja.

Iz Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša, saopšteno je da je, nakon najave da će zbog kašnjenja u izmirivanju obaveza biti zatražen stečaj, kompanija Izbor Bar uplatila 556.280 eura dugovanja.

“Mjeru predlaganja pokretanja stečajnog postupka Poreska uprava preduzima kao krajnju za obezbjeđenje potraživanja prema obveznicima koji ne izmiruju poreski dug u sistemu reprograma, kao i prema onima koji ne poštuju rješenja o reprogramu”, naveli su u Poreskoj.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *