Naslovne strane dnevnih novina za 20. oktobar – Najvažniji naslovi dnevnih novina

Dodajte komentar

Vijesti

Podmorje ima nafte

Grčka kompanija Energian oil and gas saopštila je juče da je nezavisna procjena koju su naručili pokazala da u dva bloka u opštini Ulcinj ima 51 milijarda metara kubnih prirodnog gasa i 144 miliona barela tečnih ugljovodnika, što je sve ukupno 438 miliona barela nafte.

Vlada preuzima sve dugove MA

Vlada u tajnosti sprema lex specijalis, kojim će dugove nacionalne avio-kompanije Montenegro erlajns (MA) preuzeti na sebe, a preduzeće prodati. To je, nakon žučne rasprave o sudbini MA, zaključio poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević gostujući sinoć u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Tendere će raspisivati samo Uprava za imovinu

Vlada je odlučila da Uprava za imovinu za sve državne organe jednim postupkom sprovodi javne nabavke roba i usluga, osim u slučajevima koji su regulisani posebnim propisima. Iz Vlade je, juče nakon sjednice, objašnjeno da se centralizacija javnih nabavki vrši u cilju ušteda u budžetu, skraćenju postupaka nabavki i žalbenih postupaka.

Dnevne novine

Poreska traži stečaj u četiri kompanije

Poreska uprava zatražila je otvaranje stečaja u firmama Komerc Keka, Put Bar i Montenegro Security Service zbog ukupnog duga od 2,96 miliona eura, kao i u kolašinskoj fabrici vode Lipovo usljed neprijavljivanj a za reprogram.

Zatvorena filijala Atlas banke u Kolašinu

Poslovnica Atlas banke u Kolašinu od juče je ugašena, a pravi razlozi za njeno zatvaranje, kako tvrde zaposleni, nijesu poznati.

U PODMORJU ULCINJA 438 MILIONA BARELA NAFTE

Dva bloka u crnogorskom podmorju, kojima upravlja Energean Oil&Gas, raspolažu sa ukupno 438 miliona barela nafte, pokazao je prvi izvještaj nezavisnog procjenitelja, koji je, kako su ocijenili u grčkoj kompaniji, potvrdio da Crna Gora “sjedi na čvorištu dragocjenih resursa.

Dan

Privatnik uzeo zaradu Luci Kotor

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je rješenjem omogućilo privatnom društvu “Voka pilot&tug servisis iz Herceg Novog da na štetu Luke Kotor vrši poslove pilotaže u Bokokotorskom zalivu, saopštili su iz Liberalne partije. Ukidanjem rješenja kojim je odobreno vršenje poslova pilotaže privatnom društvu stvorili su se uslovi da se u upravnom postupku poništi predmetno rješenje, a Luka Kotor obešteti za izgubljenu dobit od oko milion eura koju bi ostvarila, a koja je bespravno pripala privatnom društvu.

Loš program može uticati na članstvo u EU

Crnogorski pasoš nije najbolji na svijetu, ali nije ni najgori, ocijenio je za “Dan profesor ustavnog prava na holandskom Univerzitetu Groningen Dimitri Kočenov. Nacionalnost Crne Gore rangirana je na 69. mjestu među više od 200 nacionalnosti, u sklopu nedavno objavljenog Henli&partners Kočenov indeksa kvaliteta nacionalnosti. Henli je jedna od kompanija koja radi programe ekonomskog državljanstva.

Blokirano 16 hiljada preduzeća

Na kraju septembra je u blokadi bilo 16,07 hiljada preduzeća i preduzetnika, 1,61 odsto više nego u avgustu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi je 625,4 miliona eura, što je neznatno manje nego na kraju avgusta.

Pobjeda

Agrokor se žali na rješenje Privrednog suda

Prinudna uprava Agrokora Ivice Todorića nezadovoljnaje odlukom Privrednog suda s početka sedmice. Odlukom se odbija njihov zahtjev za priznanje prinudne uprave uvedene u Agrokor kao glavnog stranog postupka u Crnoj Gorijerje to, kako je ocijenjeno, suprotno odredbama našeg zakona o stečaju.

Kamate će biti stabilne i naredne godine

Kamatne stope u naredne dvije godine trebalo bi da budu stabilne, nakon čega se očekuje oživljavanje EURIBOR-a što će uticati i na cijenu plasmana, kazao je generalni sekretar banaka mr Bratislav Pejaković.

Usvojeni podzakonski akti za planiranje i gradnju

Vlada je usvojila podzakonske akte za primjenu Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ali ona nijesu objavljena u dokumentima nakon sjednice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *