Dow se vratio iz minusa i postavio novi rekord

Dodajte komentar

Berzanski pokazatelj 30 najvećih američkih kompanija, Dow Jones, zatvorio je jučerašnje trgovanje na novom istorijskom maksimumu, nakon što se povratio iz velikog gubitka s početka trgovanja.

Dow je dodao 5,4 poena i okončao trgovanje na 23.163 poena, a najveći doprinos dao je Travelers koji je skočio 2,4% nakon objave kvartalnih rezultata. Apple je zabilježio pad od 2,4% na jučerašnjem trgovanju usljed špekulacija o slaboj tražnji i manjoj proizvodnji novog modela iPhone 8. Indeks S&P 500 je takođe zabilježio minimalnu pozitivnu prometu i zatvorio trgovanje na 2.562,1 poena, dok je Nasdaq oslabio 0,3% na 6.605,1 poen. U negativnoj teritoriji zatvorile su trgovanje sve najpoznatije tehnološke kompanije: Facebook, Alphabet, Netflix i Amazon.

Evropske berze su juče bile pod pritiskom dešavanja u Španiji, gdje je vlada ove zemlje saopštila da bi mogla da suspenduje autonomiju Katalonije nakon nedavnog referenduma o nezavisnosti. Ključni evropski berzanski indeksi oslabili su u rasponu 0,3-0,4%, dok je španski IBEX pao 0,7%. Tržište nafte oslabilo je juče u prosjeku oko 1,5% nakon objavljenih zaliha na američkom tržištu većih od očekivanja i dobitodonosnih prodaja koje su uslijedile nakon rasta cijene u prethodnom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *